Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primul refuz pentru Xavi la Barcelona! Ce fotbalist preferă să fie rezervă decât să joace pe Camp Nou

Bianca Dumitru

Publicat 24/11/2021 la 19:13 GMT+2

După revenirea lui Dani Alves, Xavi și-ar fi dorit să-l readucă la Barcelona și pe Thiago Alcantara. Presa din Spania a anunțat, însă, că fotbalistul nu-și dorește să joace sub comanda tânărului antrenor, preferând mai degrabă să fie rezervă la Liverpool.

Barcelona manager Xavi Hernandez during the Champions League match against Benfica.

Credit imagine: Getty Images

Xavi a revenit la Barcelona, acum în postura de antrenor, luându-i locul lui Ronald Koeman pe banca tehnică a catalanilor. Una dintre primele măsuri luate de noul tehnician de pe Camp Nou a fost readucerea lui Dani Alves la echipa blaugrana, iar presa din Spania a anunțat că Xavi este interesat și de repatrierea lui Thiago Alcantara.
Folosit prea puțin de Klopp la Liverpool, fiind accidentat o lungă perioadă de timp, mijlocașul spaniol pare să nu se mai bucure de fotbal pe Anfield, astfel că Xavi are de gând să-l aducă în La Liga. Informația potrivit cărea Xavi e interesat de Thiago Alcantara a fost prezentată de Sky Sports.
Fotbalistul în vârstă de 30 de ani, care li s-a alăturat celor de la Liverpool sezonul trecut, nu s-a adaptat în Premier League, având șansa să ajungă într-un campionat pe care-l cunoaște foarte bine. Totuși, jurnaliștii spanioli au anunțat că aducerea lui Thiago la Barcelona nu va fi la fel de ușoară precum a fost cea a lui Dani Alves, mijlocașul fiind sub contract la Liverpool până în 2024.
În plus, potrivit unei informații apărute astăzi în publicația catalană El Nacional, fotbalistul nu-și dorește să se transfere pe Camp Nou. Mijlocașul spaniol ar munci intens pentru a-și recăpăta forma bună și a fi folosit de Jurgen Klopp și nu este interesat să joace sub comanda lui Xavi.
Thiago nu ar crede în proiectul fostului fotbalist al catalanilor și ar prefera să fie rezervă la Liverpool decât să revină la Barcelona, echipă despre care crede că nu are șanse la trofee în următorii ani. Mai mult, ibericul are un salariu de circa 12 milioane de euro în Anglia, fiind convins că nu va putea primi o sumă similară de la clubul blaugrana care se confruntă cu mari probleme financiare.

Xavi vrea să transfere un atacant de la Al-Sadd

Fiind conștient că are nevoie de întăriri pe Camp Nou, Xavi își face în aceste zile lista de transferuri pentru următoarea perioadă de mercato. Barcelona are mari probleme în departamentul ofensiv, transferul unui atacant fiind extrem de important în condițiile în care viitorul lui Sergio Aguero este incert, iar Braithwaite și Ansu Fati sunt accidentați.
Potrivit jurnaliștilor spanioli, antrenorul ar vrea să-l aducă la Barcelona pe unul dintre foștii săi jucători de la Al-Sadd. Cei de la publicația catalană Sport notează că antrenorul își dorește să obțină semnătura algerianului Baghdad Bounedjah, care a fost golgheterul echipei din Qatar în sezonul precedent. În plus, atacantul de 29 de ani a reușit, în această stagiune, în circa 700 de minute, 11 goluri și 3 assist-uri, fiind un jucător pe placul lui Xavi.
Bounedjah, care este cotat de site-ul transfermarkt.com la 6 milioane de euro, pare și o variantă accesibilă pentru catalani, care se confruntă cu probleme financiare importante. Algerianul mai are contract cu Al-Sadd până în vara anului 2024.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport - Premier League, 27-28 noiembrie 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo