Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid a încheiat perfect 2021, cu o victorie la Bilbao! Benzema, 400 de goluri în carieră

Nicu Savin

Actualizat 23/12/2021 la 00:54 GMT+2

Real Madrid s-a impus cu 2-1 în deplasarea de la Bilbao, într-un meci restanță din La Liga. Astfel, echipa lui Ancelotti încheie anul cu un avans liniștitor în fruntea clasamentului, având 8 puncte peste Sevilla.

Real Madrid

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid a încheiat anul 2021 cu o victorie la limită pe terenul celor de la Athletic Bilbao. Partida contează pentru etapa a 21 din La Liga, dar a fost jucată în avans pentru a nu se îngreuna programul de la începutul anului viitor, când cele două formații vor juca în Supercupa Spaniei.
Partida de pe San Mames a început extraordinar, iar madrilenii conducea în minutul 7 cu 2-0. Benzema a marcat ambele goluri, francezul ajungând la cota 15 în acest sezon, fiind lider în clasamentul golgheterilor din Spania.
Prima reușită are o însemnătate aparte pentru atacant, deoarece a fost golul cu numărul 400 în carieră. Dintre fotbaliștii francezi, numai Thiery Henry se mai poate lăuda că a atins această bornă. Fostul mare atacant al lui Arsenal și al Barceloeni a înscris de 411 ori în carieră, astfel că doar o chestiune de timp până când va fi depășit de Benzema.

Real Madrid, în marș către titlu în La Liga

Golurile rapide ale lui Benzema ar fi trebuit să facă meciul ușor pentru Real, dar nu a fost să fie așa. Sancet a redus din diferență în minutul 10, iar bascii au reînceput să spere. Tabela a rămas însă intactă până la final, deși gazdele au avut câteva șanse bune de a egala, dar Courtois a fost în zi de grație și și-a salvat echipa de fiecare dată când fundașii au fost depășiți.
Așadar, Real Madrid a făcut un nou pas important către titlu în La Liga. Diferența față de Sevilla a crescut acum la 8 puncte, dar andaluzii au un meci mai puțin disputat. Echipa lui Lopetegui pare singura care mai poate aspira la titlu în acest sezon, în contextul în care Atletico Madrid sau Barcelona sunt deja la o distanță irecuperabilă de Real Madrid, 17, respectiv 18 puncte.
Echipa lui Simeone a înregistrat astăzi a 4-a înfrângere consecutivă, pierzând cu 2-1 la Granada după ce Joao Felix deschisese scorul în minutul 2.
La Liga ia o pauză de numai o săptămână și jumătate, urmând ca în primul week-end al anului viitor să aibă loc etapa a 20-a, când Real Madrid va juca în deplasare cu Getafe.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo