Ronald Koeman nu a reușit ca antrenor al Barcelonei și în toamna anului trecut a fost demis de Joan Laporta, fiind înlocuit cu Xavi. La 4 luni distanță de la acel episod, antrenorul olandez a oferit un amplu interviu în presa din țara sa, în care a vorbit amănunțit despre mandatul încheiat într-un mod nedorit la clubul pentru care a scris istorie ca jucător.
Koeman l-a criticat în termeni duri pe Joan Laporta, despre care a spus că nu i-a oferit susținerea necesară. Olandezul a simțit din prima clipă că președintele catalanilor vrea să scape de el și l-a acuzat chiar că l-a mințit în legătură cu venirea lui Xavi la echipă.
"Nu am fost antrenorul lui Laporta. Am avut acest sentiment din prima clipă, imediat după alegeri. Acel sprijin necesar din partea conducerii a lipsit. Banii nu au fost importanți pentru mine. Mi-am dorit foarte mult să reușesc ca manager la Barcelona, ​​să fac tot ce pot, dar mi-am dat seama că Laporta a vrut să scape de mine pentru că nu am fost numit de el.
Bundesliga
Bayern, negocieri avansate pentru transferul lui Dembele! Care e poziția francezului
ACUM 2 ORE
Fiecare antrenor are nevoie de timp și răbdare din partea consiliului de conducere. Mi-ar fi plăcut și mie să primesc jucători ca cei care u venit în iarnă. Nu mi-au dat timpul pe care l-au dat noului antrenor, Xavi. Încă este dureros pentru mine. Am avut parte de multe accidentări. Acum Pedri a revenit în formă, Ousmane Dembele la fel. Se vede asta.
Laporta mi-a spus de o mie de ori că Xavi nu va fi antrenorul lui, pentru că îi lipsește experiența", a spus Koeman pentru olandezii de la Algemeen Dagblad.
Citește și:

Koeman are un mare semnde întrebare privind plecarea lui Messi de la Barcelona

Vorbind despre plecarea lui Messi, Koeman a dezvăluit că pe moment a înțeles situația, dar ceea ce s-a întâmplat ulterior îi ridică un mare semn de întrebare în legătură cu argentinianul: "La insistențele conducerii clubului am fost de acord cu plecarea unor jucători pentru a se reabilita finanțele clubului. Dar atunci când vezi că au adus pe cineva pentru 55 de milioane de euro (n.r. referire la Ferran Torres) la scurt timp după ce l-au lăsat pe Lionel să plece, te întrebi dacă nu s-a întâmplat altceva. De ce a trebuit să plece Messi?"
Koeman a menționat că se bucură că lucrurile merg din ce în ce mai bine la Barcelona, dar a specificat că nu va merge prea curând pe Camp Nou, tocmai din cauza conducerii clubului: "Mă bucur pentru club, pentru că lucrurile merg mai bine acum, și pentru jucători. Mă bucur să-l văd pe Frenkie de Jong joacă un fotbal de modă veche, are o asemenea calitate. Nu mă veți vedea pe Camp Nou o vreme, încă nu pot face asta. Cu acest președinte în funcție nu pot pretinde că nu s-a întâmplat nimic."
În final, Ronald Koeman a dezvăluit că nu are vreo ofertă pentru a reveni în antrenorat, dar va lua în calcul eventuale propuneri în vară, în cazul în care va fi vorba despre un proiect serios.
Bundesliga
Bayern îl va ceda pe Lewandowski la Barcelona doar dacă va reuși să transfere un atacant de top
IERI LA 12:54
Liga
Real Madrid, Barcelona și Atletico, fără victorie în penultima etapă din La Liga! Rezultatele serii
IERI LA 19:38