Barcelona are o multitudine de tineri de mare perspectivă, dar Xavi e convins că aceștia vor mai avea nevoie de timp pentru a ajunge la un nivel ridicat, astfel că își dorește întăriri cât mai urgente pentru a fi asigurat pe anumite posturi, în special în zona ofensivă. Catalanii nu au bani de aruncat, astfel că se orientează către jucători intrați în dizgrație la actualele cluburi, dar care și-au demonstrat valoarea în trecut.
Imediat după venirea lui Xavi pe bancă, presa iberică a scris că Raheem Sterling este prima opțiune, atacantul intrând în oarecare dizgrație la City și dorindu-și să plece. Se pare totuși că englezul nu mai reprezintă neapărat o prioritate, iar Barcelona s-a reorientat către un alt jucător de la campiona Angliei.
Este vorba despre Ferran Torres, alt fotbalist care prinde rar echipa lui Guardiola. Conform sport.es, șefii Barcelonei au negociat deja cu atacantul și cele două părți au ajuns la un acord de principiu. Mai mult, fotbalistul l-ar fi înștiințat deja pe Guardiola că vrea să plece, iar antrenorul iberic a înțeles situația. De altfel, managerul "cetățenilor" a afirmat de curând că nu se va opune niciunei plecări de la echipă, el dorindu-și jucători care să fie concentrați 100% pe ceea ce au de făcut la City.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22
Citește și:

Ferran Torres, acord de principiu cu Barcelona

În aceste condiții, transferul pare iminent, însă rămâne ca cele două cluburi să se înțeleagă. City a plătit 23 de milioane de € pentru jucătorul crescut de Valencia și cu siguranță vrea o sumă asemănătoare în schimbul său. Problemele financiare ale Barcelonei sunt evidente, dar șefii de pe Camp Nou sunt gata să facă tot ceea ce depinde de ei pentru a-l lua pe Ferran Torres chiar din iarnă.
Ferran Torres a impresionat în tricoul Valenciei în La Liga, dar după ce a ajuns în Premier League prestațiile sale nu au mai fost la fel de bune. De când a ajuns pe Etihad (iunie 2020), Torres a fost mai mult rezervă, dar chiar și așa a prins 43 de partide în tricoul "cetățenilor" , marcând 16 goluri.
Chiar dacă la echipa de club nu a fost în prim plan, Ferran Torres a fost indispensabil pentru Luis Enrique la naționala Spaniei, pentru care a ratat doar 4 meciuri în ultimii doi ani, ultimele două din cauza unei accidentări. În total, Torres a jucat 22 de meciuri pentru "Furia Roja", marcând de 12 ori.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50