Formația blaugrana a intrat, începând cu această seară, într-o nouă eră. Fotbalul fără orizont din perioada Koeman a fost dat uitării, Barcelona evoluând cu mult mai multă abnegație și demonstrând mai multă imaginație decât atunci când pe bancă se afla tehnicianul olandez.
Xavi a fost primit ca un erou pe Camp Nou, fanii așteptându-l cu torțe și scandându-i în repetate rânduri numele. Jucătorii săi au intrat montați și, deși au făcut o primă repriză bună, nu au marcat. Totuși, Depay&Co au trimis 11 șuturi în prima repriză către poarta adversă, 4 dintre ele fiind cadrate. În nicio partidă din acest sezon, Barcelona nu a reușit astfel de cifre, astfel că suporterii pot fi optimiști.
Cupa Mondială FIFA
Luis Enrique, reacție umilă după eliminarea Spaniei de la Cupa Mondială! "A fost vina mea!"
ACUM 4 ORE

Espanyol, adversara ideală pentru Barcelona

Formația blaugrana era neînvinsă în ultimele 22 de derbyuri cu Espanyol (17 victorii și 5 egaluri), astfel că Xavi nu își putea dori un adversar mai potrivit pentru debutul său pe banca tehnică.
Imediat după pauză, Depay a risipit emoțiile (din penalty, în minutul 48) și cu siguranță că suporterii se așteptau ca golul marcat de vârful batav să deschidă jocul.
Într-adevăr, Espanyol a ieșit mai mult la joc după primirea golului, dar până la finalul partidei nu s-a mai marcat. Ter Stegen bifează astfel prima partidă fără gol primit după 6 meciuri, iar Xavi debutează cu dreptul pe Camp Nou. Echipa a arătat în multe momente bine, dar e departe de pretențiile avute, noul staff tehnic urmând să aibă multe bătăi de cap pentru a reda strălucirea din perioadele Guardiola sau Luis Enrique.
Trebuie spus, însă, că Xavi a avut infirmeria plină pentru acest meci, astfel că odată ce jucători ca Pedri, Ansu Fati, Dembele, Dest sau Braitwaite vor reveni, echipa va arăta, probabil, altfel.
CITEȘTE ȘI:
KUN AGUERO SE RETRAGE, LA 33 DE ANI. PROBLEMELE LA INIMĂ SUNT PREA RISCANTE

Xavi a debutat un puști de 17 ani, în primul său meci pe banca Barcelonei

În contextul absențelor, noul antrenor al catalanilor a mizat din primul minut pe Ilias Akhomach, un puști de 17 ani. Acesta a rezistat doar o repriză, dar a arătat calitate, putând fi în viitor o soluție pentru prima echipă.
Adolescentul de 17 ani l-a impresionat la antrenamente pe noul antrenor cu viteza sa şi controlul în regim de deplasare şi a fost inclus în lotul pentru partida cu Espanyol. Da nu mulți se așteptau ca Ilias Akhomach să înceapă din primul minut.
"Ilias are 17 ani, e stângaci și, de obicei, joacă în banda dreaptă, fiind bun în duelurile unu contra unu. Din ceea ce am văzut în meciurile cu Sevilla și Atletico, de la echipa a doua, are capacitatea de a finaliza cu ambele picioare", îl caracteriza As pe puști, înainte de meci.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
"Spania moare la penalty-uri!" Reacția presei iberice după eliminarea echipei din optimi la Mondial
ACUM 5 ORE
Fotbal
Cum arată topul celor mai scumpe transferuri din istorie raportat la inflație! Neymar nu e în top 7
ACUM 8 ORE