Formația blaugrana a intrat, începând cu această seară, într-o nouă eră. Fotbalul fără orizont din perioada Koeman a fost dat uitării, Barcelona evoluând cu mult mai multă abnegație și demonstrând mai multă imaginație decât atunci când pe bancă se afla tehnicianul olandez.
Xavi a fost primit ca un erou pe Camp Nou, fanii așteptându-l cu torțe și scandându-i în repetate rânduri numele. Jucătorii săi au intrat montați și, deși au făcut o primă repriză bună, nu au marcat. Totuși, Depay&Co au trimis 11 șuturi în prima repriză către poarta adversă, 4 dintre ele fiind cadrate. În nicio partidă din acest sezon, Barcelona nu a reușit astfel de cifre, astfel că suporterii pot fi optimiști.
Premier League
Salah a vorbit în premieră despre interesul Barcelonei pentru el. Anunțul egipteanului
ACUM 15 ORE

Espanyol, adversara ideală pentru Barcelona

Formația blaugrana era neînvinsă în ultimele 22 de derbyuri cu Espanyol (17 victorii și 5 egaluri), astfel că Xavi nu își putea dori un adversar mai potrivit pentru debutul său pe banca tehnică.
Imediat după pauză, Depay a risipit emoțiile (din penalty, în minutul 48) și cu siguranță că suporterii se așteptau ca golul marcat de vârful batav să deschidă jocul.
Într-adevăr, Espanyol a ieșit mai mult la joc după primirea golului, dar până la finalul partidei nu s-a mai marcat. Ter Stegen bifează astfel prima partidă fără gol primit după 6 meciuri, iar Xavi debutează cu dreptul pe Camp Nou. Echipa a arătat în multe momente bine, dar e departe de pretențiile avute, noul staff tehnic urmând să aibă multe bătăi de cap pentru a reda strălucirea din perioadele Guardiola sau Luis Enrique.
Trebuie spus, însă, că Xavi a avut infirmeria plină pentru acest meci, astfel că odată ce jucători ca Pedri, Ansu Fati, Dembele, Dest sau Braitwaite vor reveni, echipa va arăta, probabil, altfel.
CITEȘTE ȘI:
KUN AGUERO SE RETRAGE, LA 33 DE ANI. PROBLEMELE LA INIMĂ SUNT PREA RISCANTE

Xavi a debutat un puști de 17 ani, în primul său meci pe banca Barcelonei

În contextul absențelor, noul antrenor al catalanilor a mizat din primul minut pe Ilias Akhomach, un puști de 17 ani. Acesta a rezistat doar o repriză, dar a arătat calitate, putând fi în viitor o soluție pentru prima echipă.
Adolescentul de 17 ani l-a impresionat la antrenamente pe noul antrenor cu viteza sa şi controlul în regim de deplasare şi a fost inclus în lotul pentru partida cu Espanyol. Da nu mulți se așteptau ca Ilias Akhomach să înceapă din primul minut.
"Ilias are 17 ani, e stângaci și, de obicei, joacă în banda dreaptă, fiind bun în duelurile unu contra unu. Din ceea ce am văzut în meciurile cu Sevilla și Atletico, de la echipa a doua, are capacitatea de a finaliza cu ambele picioare", îl caracteriza As pe puști, înainte de meci.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Premier League
Capcană pentru Rangnick: "Cine e cel mai bun jucător din lume?". Răspunsul de clasă al neamțului
ACUM 19 ORE
Fotbal
Gavi, accidentare teribilă, în Barcelona - Betis. Puștiul de 17 ani e în afara oricărui pericol
IERI LA 20:11