Ousmane Dembele a reușit să îl lase pe Xavi fără cuvinte, după ce antrenorul Barcelonei a afla ce pretenții financiare a jucătorul francez. Potrivit lui Florian Plettenberg de la Sky Sport Germania, Dembele a cerut un salariu de 43 de milioane de euro pe an + 7 milioane de euro sub formă de bonusuri, în condițiile în care Barcelona are probleme uriașe din punct de vedere financiar.
În ultimele zile s-a vorbit și despre un posibil interes al celor de la Bayern Munchen pentru Dembele, dar bavarezii nu sunt de acord cu astfel de pretenții financiare.
Liga
Hazard a refuzat o primă șansă de a pleca de la Real! Perez acceptase oferta de 40 de milioane de €
ACUM 7 ORE
Mai mult de atât, Dembele este un jucător pe care s-a plătit o sumă uriașă în 2017, atunci când a venit de la Borussia Dortmund. Catalanii au plătit la vremea respectivă 140 de milioane de euro, dar francezul nu a confirmat, el fiind mai mult accidentat în cei patru ani și jumătate de când a ajuns pe Camp Nou.

Dembele are pretenții financiare exagerate pentru situația în care se află Barcelona

Cererile lui Dembele sunt și mai absurde, în condițiile în care Barcelona nu l-a înregistrat încă pe Ferran Torres, fotbalistul pe care l-a transferat în această iarnă de la Manchester City, din cauza salariilor ridicate de la echipă, fiind obligați să se încadreze în regulile fairplay-ului financiar impuse de La Liga.
O gură de aer vine însă împrumutul lui Coutinho la Aston Villa. Catalanii vor economisi în jur de 2,5 milioane de euro din salariul brazilianului, 65% din salariul acestuia fiind suportat de echipa antrenată de Steven Gerrard.
Mai mult, Coutinho ar putea fi cedat definitiv în vară, cei de la Aston Villa având o opțiune de cumpărare. Deși cele două cluburi nu au precizat suma unui eventual trasnfer definitiv, jurnaliștii de la Sport.es susțin că e vorba de 40 de milioane de €.
Opțiunea nu este obligatorie, ceea ce înseamnă că gruparea de pe Villa Park are libertatea de a nu activa clauza dacă evoluțiile brazilianului nu vor convinge. Barcelona a plătit în jur de 140 de milioane de € pentru Coutinho în 2018 către Liverpool, iar recuperarea a 40 de milioane ar însemna o adevărată lovitură pentru catalani, mai ales că jucătorul nu a convins pe Camp Nou, iar situația financiară a clubului prezidat de Laporta este una delicată.
Liga
Real Madrid, în doliu! Legendarul Paco Gento s-a stins din viață la vârsta de 88 de ani
ACUM 7 ORE
Liga
Un fost jucător al Barcelonei, declarații sincere: "Nu-mi păsa că eram rezervă! Am devenit milionar"
ACUM 10 ORE