Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi, lăsat fără cuvinte de pretențiile financiare ale lui Dembele. Ce sumă a cerut francezul

Alex Masgras

Publicat 08/01/2022 la 14:07 GMT+2

Ousmane Dembele a intrat în ultimele șase luni de contract la Barcelona, iar francezul a cerut o sumă uriașă pentru prelungirea contractului, în condițiile în care clubul catalan travversează o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere financiar.

Ousmane Dembélé - FC Barcelona

Credit imagine: Getty Images

Ousmane Dembele a reușit să îl lase pe Xavi fără cuvinte, după ce antrenorul Barcelonei a afla ce pretenții financiare a jucătorul francez. Potrivit lui Florian Plettenberg de la Sky Sport Germania, Dembele a cerut un salariu de 43 de milioane de euro pe an + 7 milioane de euro sub formă de bonusuri, în condițiile în care Barcelona are probleme uriașe din punct de vedere financiar.
În ultimele zile s-a vorbit și despre un posibil interes al celor de la Bayern Munchen pentru Dembele, dar bavarezii nu sunt de acord cu astfel de pretenții financiare.
Mai mult de atât, Dembele este un jucător pe care s-a plătit o sumă uriașă în 2017, atunci când a venit de la Borussia Dortmund. Catalanii au plătit la vremea respectivă 140 de milioane de euro, dar francezul nu a confirmat, el fiind mai mult accidentat în cei patru ani și jumătate de când a ajuns pe Camp Nou.

Dembele are pretenții financiare exagerate pentru situația în care se află Barcelona

Cererile lui Dembele sunt și mai absurde, în condițiile în care Barcelona nu l-a înregistrat încă pe Ferran Torres, fotbalistul pe care l-a transferat în această iarnă de la Manchester City, din cauza salariilor ridicate de la echipă, fiind obligați să se încadreze în regulile fairplay-ului financiar impuse de La Liga.
O gură de aer vine însă împrumutul lui Coutinho la Aston Villa. Catalanii vor economisi în jur de 2,5 milioane de euro din salariul brazilianului, 65% din salariul acestuia fiind suportat de echipa antrenată de Steven Gerrard.
Mai mult, Coutinho ar putea fi cedat definitiv în vară, cei de la Aston Villa având o opțiune de cumpărare. Deși cele două cluburi nu au precizat suma unui eventual trasnfer definitiv, jurnaliștii de la Sport.es susțin că e vorba de 40 de milioane de €.
Opțiunea nu este obligatorie, ceea ce înseamnă că gruparea de pe Villa Park are libertatea de a nu activa clauza dacă evoluțiile brazilianului nu vor convinge. Barcelona a plătit în jur de 140 de milioane de € pentru Coutinho în 2018 către Liverpool, iar recuperarea a 40 de milioane ar însemna o adevărată lovitură pentru catalani, mai ales că jucătorul nu a convins pe Camp Nou, iar situația financiară a clubului prezidat de Laporta este una delicată.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo