Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi renunță la un jucător pe care pariase la începutul mandatului! Anunțul presei catatalane

Nicu Savin

Publicat 04/05/2022 la 17:35 GMT+3

Xavin Hernadez a fost răsfățat de conducerea Barcelonei de când a ajuns pe banca echipei, aproape toate cererile în materie de transferuri ale tânărului tehnician fiind începlinite. Acesta l-a vrut insistent pe Adama Traore, dar presa catalană anunță că atacantul de bandă nu va fi cumpărat definitv de la Wolverhampton.

Xavi Hernández (FC Barcelona)

Credit imagine: Getty Images

Xavi a avut un start lansat pe banca Barcelonei, reușind în prima parte a mandatului să resusciteze echipa din punct de vedere al rezultatelor, dar mai ales să o facă să joace un fotbal agreabil. Asta s-a datorat într-o oarecare măsură și transferurilor foarte bune făcute în iarnă.
Xavi a avut parte de susținere totală din partea conducerii și, în măsura posibilităților financiare, aproape toți jucătorii ceruți de tehnician au ajuns pe Camp Nou. Printre aceștia s-a numărat și Adama Traore, venit sub formă de împrumut de la Wolverhampton, jucător despre care Xavi a vorbit la superlativ în momentul în care a sosit la echipă, dar și după primele evoluți.
Citește și:

Xavi renunță la Adama Traore

Ulterior, atacantul a fost uitat tot mai des pe bancă, iar managerul Barcelonei a luat deja decizia de a nu-l păstra în echipă pentru sezonul următor. Conform Sport.es, Barcelona nu va activa opțiunea de cumpărare în valoare de 30 de milioane de € și Traore se va întoarce la Wolverhampton.
Sursa citată menționează că Barcelona preferă să economisească cele 30 de milioane de € aferenți transferului definitiv al lui Traore pentru a-l aduce pe Raphina. Catalanii sunt în contact cu Leeds de o bună perioadă de timp, dar nu s-a ajuns la un acord deoarece prețul cerut de gruparea engleză este unul prea mare.
Șansa i-ar putea surâde însă Barcelonei, pentru că Raphina are o clauză prin care poate pleca pentru doar 25 de milioane de € dacă echipa de pe Elland Road retrogradează. În acest moment, Leeds e prima peste linie, la egalitate cu Burnley, dar Everton este la numai două puncte în spate și are și un meci în minus.
De când a ajuns la Barcelona, Adama Traore a jucat 15 meciuri (9 în La Liga și 6 în Europa league) și nu a reușit să marcheze vreun gol. A contribuit însă cu 4 pase decisive. Contractul lui Traore cu Wolverhampton este valabil până în 2023.
Pe lângă Adama Traore, catalanii vor renunța și la Luuk de Jong, atacantul adus în ultimă instanță în vara trecută, care nu s-a ridicat la nivelul unei echipe de măreția Barcelonei. De asemenea, Ousmane Dembele va pleca și el cel mai probabil la finalul sezonului, presa franceză anunțând recent că el are deja o înțelegere cu PSG. La capitolul achiziții, catalanii au bătut deja palma pentru transferurile lui Anrdreas Christensen (Chelsea) și Franck Kessie (AC Milan), dar Laporta încearcă ate câteva lovituri, printre care și cea a aduceri lui Kalidou Koulibaly.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo