Xavi Hernandez a devenit de astăzi noul antrenor al Barcelonei, iar de mâine va începe munca la echipa la care a scris istorie ca fotbalist. Noul tehnician a primit mână liberă din partea conducerii să-și alcătuiască după bunul plac staff-ul tehnic și medical, astfel că acesta a luat deja primele decizii.
Jucătorii Barcelonei au suferit în ultimii ani repetate accidentări care nu au fost neapărat rezultatul unor intrări dure ale adversarilor, astfel că Xavi consideră că o parte din vină le-a aparținut și membrilor staff-ului medical. Ca atare, vor avea loc schimbări serioase în acel departament, iar primul cap a căzut deja.
Conform as.com, una dintre primele decizii pe care Xavi le-a luat în calitate de antrenor al Barcelonei este să renunțe la serviciile lui Juanjo Brau, șef al secției de kinetoterapie de la prima echipă. Acesta ar fi fost deja informat că nu va mai lucra la echipa mare și urmeză să i se transmită care va fi rolul său în organigrama clubului în viitor.
Cupa Mondială FIFA
Xavi a dezvăluit cine l-a impresionat în Qatar! Marele rival amintit și ce a spus despre Messi
28/11/2022 LA 17:09
Locul lui Juanjo Brau va fi luat de kinetoterapeutul Carles Nogueira, membru al staff-ului lui Xavi la Al Sadd. Cel mai probabil vor mai urma schimbări importante în staff-ul medical al catalanilor. Jaume Munill, care a fost în echipa de kinetoterapeuți pe vremea când Xavi juca pe Camp Nou, va reveni și el la prima echipă, după ce în ultimii ani s-a ocupat de formația de futsal. În plus, Ivan Torres va ocupa funcția de preparator fizic, astfel că Albert Roca va fi îndepărtat.
Citește și:

Xavi insistă pentru prelungirea contractului cu Dembele

La conferința de presă în care a fost prezentat, Xavi a avut un discurs echilibrat, dar și tranșant în același timp. Noul manager s-a arătat entuziasmat de multitudinea de jucători tineri de mare perspectivă pe care îi va avea sub comandă și nu s-a ferit să afirme că rămânerea lui Dembele la club trebuie să fie o prioritate a conducerii.
"Avem o generație spectaculoasă de jucători, dar ei sunt foarte tineri. Fiecare joc este o finală și trebuie să-i ajut. Riqui Puig, Ansu Fati, Nico Gonzalex, Gavi, Oscar Mingueza, toți trebuie să se simtă fericiți. La asta trebuie să contribuie și jucătorii cu experiență. Am o relație bună cu toți căpitanii. Am vorbit deja cu o parte din ei. Le voi da putere mare în vestiar și împreună îi vom ajuta pe cei tineri. Avem o echipă de mare talent și îmi voi da viața ca lucrurile să funcționeze.
Da, pentru mine Dembele poate să fie cel mai bun jucător din lume pe postul său. Dar trebuie să lucrezi cu el și să știi ce să-i ceri. Totul va depinde de el. Acum este puțin accidentat, dar prelungirea contractului său este o prioritate pentru mine.", a adăugat Xavi.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Cupa Mondială FIFA
Xavi, cu ochii pe duelul Spania - Germania de la Cupa Mondială! Ce fotbalist va urmări cu atenție
27/11/2022 LA 12:08
La Liga
Xavi visează la un super transfer: "Sper să vină! Este genul de jucător de care avem nevoie"
26/11/2022 LA 17:46