Xavi Hernandez a avuit meci în această seară în Qatar și nu este exclus ca partida cu Al Duhail să fi fost ultima pe banca tehnică a formației Al Sadd (scor 3-3). Antrenorul este dorit cu insistență pe Camp Nou și la rândul lui își dorește o revenire la gruparea blaugrana, de această dată dintr-o altă poziție decât cea de jucător.

#ETalks cu Mihai Brașoveanu despre Barcelona. De ce-l vede Laporta pe Xavi ca "o soluție de avarie"

Xavi a vorbit despre viitorul său imediat după ce jocul de campionat din Qatar s-a încheiat. El a susținut, potrivit sport.es, că își dorește să înceapă cât mai curând noua sa aventură pe banca tehnică pe Camp Nou. "Cele două cluburi sunt în discuții. Nu pot spune prea multe, dar sunt o persoană pozitivă. E o chestiune de bun simț. Trebuie să se pună de acord. Vorbesc cu Barcelona de zile întregi, totul este stabilit între noi. Cele două cluburi îmi cunosc poziţia şi sper să se rezolve în curând", a declarat Xavi.
Liga
Real Madrid caută rezervă pentru Benzema. Werner, pe lista echipei de pe Bernabeu
29/07/2022 LA 09:33

Xavi: "Orice antrenor ar fi, nu ar trebui privit ca un Mesia"

Antrenorul este gata să se reîntoarcă în Barcelona, unde a scris istorie ca jucător.
"Sunt foarte încântat să mă întorc acasă, sper să se întâmple. Întoarcerea la Barcelona ar fi spectaculoasă, desigur, ar fi incitant", a spus Xavi. Totodată, el a susținut că nu vine ca un "Mesia" pe Camp Nou, ci trebuie parcurse anumite etape pentru ca Barcelona să redevină ce a fost până nu demult.
"Orice antrenor ar fi, nu ar trebui privit ca un Mesia. Desigur, iluzia și pozitivismul ar trebui să revină. Vrem să vedem o altă Barcelona. Ieri am văzut altceva (n.r. cu referire la partida cu Dinamo Kiev). Trebuie să facem o echipă. Pentru mine ar fi un pas interesant în cariera mea. Vom vedea dacă se va întâmpla acest lucru. Acum iau cina cu liderii de la Al-Sadd și Barcelona", a mai spus Xavi.
https://i.eurosport.com/2021/11/03/3248046.jpg
Barcelona își dorește să-l aducă pe Xavi pe Camp Nou în locul lui Ronald Koeman, dar lucrurile nu sunt deloc simple. Pentru a-l transfera pe antrenorul care mai are doi ani de contract cu Al-Sadd, catalanii au trimis o delegație la Doha, pentru a negocia cu șefii clubului din Qatar.
Vicepreședintele Barcelonei, Rafa Yuste, și director sportiv al grupării blaugrana, Mateu Alemany, au plecat cu obiectivul de a încerca să-i convingă pe omologii lor să-i dea drumul lui Xavi, fiind dispuși să accepte mai multe dintre condițiile puse de arabi, inclusiv disputarea unui joc amical cu Al-Sadd.
Un comunicat al conducerii Al Sadd, postat în această seară pe pagina oficială de Twitter al clubului, a mai potolit însă entuziasmul catalanilor. Turki Al-Ali, CEO-ul grupării din Qatar, a salutat vizita oficialilor catalani, dar a reiterat că nu-și vor lăsa antrenorul să plece.
"Salutăm vizita delegației administrative a Barcelonei, o apreciem și o respectăm", și-a început declarația Turki Al-Ali în primul tweet. Apoi, într-un al doilea tweet, a susținut: "Poziția clubului este clară de la bun început: Suntem hotărâți să-l păstrăm pe antrenorul nostru, Xavi. Nu ne putem permite să plece în acest moment delicat al sezonului".
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
https://i.eurosport.com/2021/11/01/3246924.jpg
Liga
Rudiger, reprofilat de Ancelotti. Ce a spus antrenorul lui Real Madrid despre postul fundașului său
26/07/2022 LA 10:47
Liga
Juventus intră în cursa pentru transferul lui Depay. Olandezul, aproape de despărțirea de Barca
26/07/2022 LA 08:36