Xavi Hernandez, noul antrenor al Barcelonei, este pregătit să îi readucă pe catalani în topul fotbalului mondial. Acesta a venit pe Camp Nou cu câteva cereri pentru conducerea catalanilor și se pare că acesta va primi o mână de ajutor și de la fostul său coechipier și antrenor, Pep Guardiola.
El Nacional scrie despre interesul celor două cluburi unde aceștia antrenează, Barcelona și Manchester City, în ceea ce privește un schimb de jucători. Unul dintre oamenii pe care Xavi îi dorește cu orice preț pe Camp Nou este Raheem Sterling, fotbalistul lui Manchester City, care pare că nu mai este pe placul lui Guardiola, englezul fiind mai mult rezervă la campioana Angliei.
Mutarea ar fi și pe placul lui Sterling, care caută să facă o schimbare în cariera sa, mai ales că, din lipsa partidelor la nivel înalt, riscă să piardă și convocarea la echipa națională a Angliei pentru Campionatul Mondial din 2022.
Liga
Barca, dispusă să-l 'sacrifice' pe unul dintre preferații lui Xavi! Ce sumă vrea Laporta să obțină
ACUM 3 ORE
https://i.eurosport.com/2021/10/06/3232294.jpg

Frenkie De Jong-Sterling, schimbul anului în fotbalul mondial

Chiar dacă nu s-ar împotrivi unei plecări a lui Sterling, City nu vrea să îl piardă ușor pe englez, lucru care a dus la o propunere din partea lui Pep Guardiola. Potrivit sursei mai sus menționate, tehnicianul spaniol i-a propus lui Joan Laporta, președintele Barcelonei, un schimb care ar fi pe placul ambelor cluburi.
Până de curând, Frenkie De Jong părea că va fi viitorul Barcelonei, dar olandezul încă nu a avut pe Camp Nou impactul pe care l-a avut pe vremea când acesta evolua la Ajax. De Jong este un fotbalist pe placul lui Guardiola, dorit de antrenorul "cetățenilor" încă dinainte ca Barcelona să îl cumpere de la Ajax.
https://i.eurosport.com/2021/01/24/2977970.jpg
Aflată într-o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, Barcelona l-a evaluat pe olandez la 70 de milioane de euro, în timp ce City îl evaluează pe Sterling la 50 de milioane de euro în acest moment. Astfel, Barcelona ar urma să se despartă de Frenkie De Jong în schimbul lui Raheem Sterling și să primească și 20 de milioane de euro.
Următoarele săptămâni vor fi decisive în ceea ce privește acest schimb, Xavi urmând să îl observe în această perioadă pe olandez la antrenamente și cum va evolua sub comanda sa, urmând să ia o decizie și în contextul în care îl dorește foarte mult și pe Sterling.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Liga
Barcelona pregătește transferul iernii, Manchester City nu se opune!
ACUM 6 ORE
Liga
Real Madrid a ajuns la 5 victorii consecutive în La Liga! "Galacticii", victorie la limită cu Bilbao
ACUM 17 ORE