Articol scris de Dani Morar
Jules Kounde, fundașul în vârstă de 23 de ani, este al cincilea transfer făcut de Barcelona în această vară. Francezul și-a propus să fie un jucător cheie în sistemul propus de Xavi pe Camp Nou. Astfel, transferul lui Kounde aduce concurență serioasă în defensiva catalanilor, iar cifrele sale din sezonul trecut au vorbit de la sine.

Motivele care au făcut-o pe Barcelona să îl transfere pe Jules Kounde

Liga
Barcelona, pregătită pentru noul sezon! Anunțul lui Xavi înainte de meciul pentru Trofeul Gamper
IERI LA 15:21
Iată 6 lucruri pe care Kounde le-a reușit în tricoul Sevillei și care au convins-o pe Barcelona să insiste atât de mult pentru el, potrivit Mundo Deportivo:
1. 13 meciuri fără gol primit
Sevilla a fost echipa cu cea mai bună defensivă în sezonul 2021-2022, încasând doar 30 de goluri, iar Kounde a fost unul dintre pricipalii protagoniști ai acestei performanțe. În 32 de meciuri cu el pe teren, Sevilla a reușit să mențină poarta intactă în 13 dintre acestea.
2. 0 penalty-uri provocate și 0 erori grave
Kounde este un fundaș care oferă multă siguranță prin jocul său. Un exemplu în acest sens este faptul că nu a comis vreun penalty, dar nici nu a făcut vreo greșeală gravă care să se încheie cu gol împotriva echipei sale.
3. 14 faulturi în tot campionatul, o medie de 0,5 faulturi pe meci
Francezul a fost unul din cei mai "curați" fundași din LaLiga. A comis doar 14 faulturi într-un întreg campionat, ceea se se traduce într-o medie de 0,5 faulturi pe meci. Doar 6 fundași au reușit o performanță mai bună în ediția trecută a campionatului Spaniei.
4.Fundașul cu cele mai multe driblinguri
Una dintre cele mai mari calități ale sale este capacitatea de a ieși cu mingea la picior din apărare și de a-și pune echipa în situații favorabile. Este pe primul loc într-un clasament al fundașilor cu cele mai multe driblinguri, ceea ce le trezește amintiri fanilor Brcelonei. În perioada sa de glorie, Dani Alves era acest tip de fundaș și își aducea foarte mult aportul ofensiv, ajungând să ofere un număr mare de assisturi.
5. Al treilea fundaș central într-un top al paselor
Depășit doar de coechipierul său, Diego Carlos, și de compatriotul Le Normand, Kounde a avut un total de 2016 pase în sezonul recent încheiat. Este pe locul 3 și dacă ne raportăm la cele mai multe pase per joc, fiind întrecut aici doar de Lenglet și Eric Garcia, ambii de la Barcelona.
6. Locul 8 în clasamentul duelurilor aeriene
Deși are doar 1,78 m, Kounde se descurcă extraordinar în jocul aerian, fiind pe locul 8 la duelurile aeriene purtate și al nouălea la capitolul dueluri câștigate. Barcelona are atâta nevoie de siguranță, după gafele comise în trecut de Pique sau Lenglet.
Așadar, Kounde l-a convins pe Xavi prin evoluțiile sale excelente din sezonul trecut, iar clubul catalan a scos 50 de milioane de euro din conturi pentru a-l aduce. Reușind să acopere mai toate posturile unde era deficitară, Barca se axează acum să rezolve plecarea lui Frenkie de Jong și forțează transferurile lui Azpilicueta și Marcos Alonso, care ar încheia una din cele mai bune campanii de mercato ale lor.
Liga
Barcelona, aproape de un acord cu un nou sponsor! Cine poate fi noul partener al catalanilor
IERI LA 14:09
Liga
Lewandowski a primit numărul 9 la Barcelona la ordinul lui Laporta! Cum a reacționat Memphis Depay
05/08/2022 LA 18:08