Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona poate pierde 40 de milioane de euro! Cazul Griezmann aduce noi bătăi de cap pentru catalani

Eurosport
DeEurosport

Publicat 18/08/2022 la 19:50 GMT+3

FC Barcelona întâmpină noi probleme financiare. Atletico Madrid nu ar mai vrea să plătească cele 40 de milioane de euro în schimbul lui Griezmann, iar catalanii pot avea de suferit.

Antoine Griezmann

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Dani Morar
Antoine Griezman a fost împrumutat în vara anului trecut de către Barcelona la marea rivală, Atletico Madrid. Formația din capitala Spaniei s-a obligat să le achite 40 de milioane de euro catalanilor la finalul acestui sezon, opțiune obligatorie de cumpărare a francezului. Atletico s-ar fi răzgândit și nu ar mai vrea să achite această sumă, iar acum caută un artificiu prin care să dribleze clauzele din contract.
Mundo Deportivo anunță că echipa antrenată de Diego Simeone se agață de o clauză din contractul încheiat între cele două părți. Aceasta spune că Atletico se obligă să plătească suma de transfer doar în cazul în care Griezmann joacă cel puțin 45 de minute în peste 50% dintre meciurile echipei din sezoanele 2021-2022 și 2022-2023. Publicația citată relatează că madrilenii încearcă să profite și să scadă suma de transfer pentru atacantul care face 32 de ani în martie.
Astfel, Griezmann nu a fost folosit ca titular în meciul câștigat de Atletico în prima etapă (3-0 cu Getafe). Francezul a fost introdus pe teren în minutul 61, fără a se bifa acele 45 de minute despre care se vorbește în clauza din contract. Joao Felix și Alvaro Morata au început în primul 11, dar chiar și așa, Griezmann a reușit să înscrie după ce a fost introdu pe teren și să ajungă la 160 de goluri în La Liga.
Sezonul trecut, Atletico l-a folosit pe jucător în 33 de meciuri din 40 și a jucat cel puțin 45 de minute în fiecare dintre acestea. Așadar, s-a bifat jumătate din acea clauză, însă rămâne de văzut care sunt planurile lui Simeone pentru noua campanie.
Citește și:

Barcelona se confruntă cu probleme financiare destul de mari

În momentul în care a preluat echipa, Juan Laporta a găsit datorii de peste 1,3 miliarde de euro. În ciuda acestora, a reușit să încheie mai multe contracte și să scape de unele salarii mari, pentru a redresa echipa din punct de vedere economic. Cu toate acestea, Jules Kounde nu a fost încă înregistrat la club, tocmai din cauza fair play-ului financiar.
Barcelona pregătește ultimul mare transfer al verii. Bernardo Silva este dorit pe Camp Nou, în condițiile în care, sub comanda lui Xavi, au mai venit Lewandowski, Kessie, Christensen, Kounde și Raphinha.
Griezmann a evoluat timp de 5 sezoane la Barcelona, unde a reușit să înscrie de 94 de ori. În prezent este cotat la 35 de milioane de euro.
"Sunt foarte, foarte fericit, nu am dormit 1în ultimele 10 zile așteptând acest moment. Mă bucur de aceste clipe și vreau să profit de ele alături de familia mea. În fiecare partidă voi da totul, ținând cont de efortul făcut de club ca eu să revin. Din partea mea a fost totul simplu, știind că Atletico mă dorește.
Revenirea mea se datorează și lui Simeone, el mi-a influențat cariera, aici am trăit cele mai bune momente ale mele din punct de vedere profesional, dar și personal. Mereu m-a susținut și este o mare onoare pentru mine să joc pentru el.
Primul obiectiv este să înscriu pe teren propriu, să simt bucuria fanilor din nou", a declarat Griezmann la revenirea pe Wanda Metropolitano.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo