Barcelona și-a format o echipă fantastică în această vară, dar situația economică a clubului este în continuare incertă. Catalanii i-au transferat pe Lewandowski, Raphinha, Kessie, Christensen și Kounde și au prelungit înțelegerile cu Sergi Roberto și Dembele, dar niciunul dintre acești fotbaliști nu a putut fi înregistrat deocamdată la Liga Spaniolă.
Astăzi a avut loc prezentarea lui Lewandoeski pe Camp Nou, iar Joan Laporta i-a asigurat pe fani că sunt îndeplinite toate condițiile ca înțelegerile cu jucătorii noi să poată fi înregistrate, însă situația este departe de a fi atât de roz. Conform Sport.es, oficialii Barcelonei au fost înștiințați de conducerea La Liga că noile contracte nu pot fi adăugate, deoarece clubul nu se încadrează în normele fair-play-ului financiar.
Barcelona a obținut aproape 900 de milioane de € în ultimele săptămâni prin vânzarea a 25% din drepturile TV pentru următorul sfert de secol, dar și prin cedarea a 24,5% din Barca Studio. Catalanii au depus întreaga documentație la Ligă, încercând să demonstreze că situația finanaciară a clubului este una sănătoasă, dar deocamdată nu este suficient.
Liga
Barcelona a dat lovitura! A obținut banii necesari pentru înregistrarea transferurilor verii
ACUM 18 ORE
Citește și:

FC Barcelona, în criză de timp

Cu doar o săptămână până la startul noului sezon, oamenii din conducerea Barcelonei trebuie să efectueze noi operațiuni financiare pentru ca lucrurile să intre în normal. Acest lucru s-ar putea întâmpla foarte ușor dacă Barca va scăpa de o serie de jucători care au salarii substanțiale. Frenkie de Jong și Memphis Depay sunt principalii vizați, dar aceștia nu vor să plece în orice condiții de pe Camp Nou.
O altă variantă ar fi ca fotbaliștii importanți din echipă să accepte o nouă reducere salarială, dar nici acest aspect nu e ușor de îndeplinit, pentru că nu toți dintre ei ar dori să mai facă o nouă concesie în acest sens.
În aceste condiții, Barcelona se vede obligată să cedeze alte 24,5 de procente din Barca Studio, pentru a nu risca să înceapă sezonul fără jucătorii nou-veniți. Catalanii pot înregistra noile contracte până pe data de 31 august, dar Laporta dorește să rezolve toate problemele până la finalul săptămânii viitoare, când este programată prima etapă din La Liga.
Evident, nu ar fi o tragedie dacă lucrurile nu se vor rezolva până la meciul cu Rayo Vallecano de pe 13 august, dar ar fi o adevărată lovitură de imagine dacă Lewandowski, Kessie, Christensen, Raphinha, Kounde sau Dembele nu vor putea fi folosiți din acest motiv.
Liga
Cum arată topul favoritelor la câștigarea titlului în La Liga, înainte de startul sezonului 2022/23
ACUM 19 ORE
Liga
Remarca incomodă făcută de Xavi la adresa lui Lewandowski! Ce a spus antrenorul Barcelonei în 2021
ACUM 20 ORE