Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jules Kounde, primul interviu la FC Barcelona! Xavi, cheia întregului transfer

Cristian Mihală

Publicat 29/07/2022 la 12:08 GMT+3

Jules Kounde, noul fotbalist al celor de la FC Barcelona, a oferit primul interviu din postura de jucător al catalanilor, după ce a fost prezentat oficial.

Bald gemeinsam für Barcelona? Jules Koundé (l.) und Ferran Torres

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Alex Ioniță
Jules Kounde a fost transferat în această vară, de la Sevilla, în schimbul a 50 de milioane de euro, plus alte 10 milioane sub formă de bonusuri. Prin acest transfer, Kounde a devenit cel mai scump fotbalist vândut de Sevilla.
În cadrul prezentării oficiale, fundașul francez a oferit un interviu pentru site-ul clubului catalan.
"Sunt mândru și recunoscător pentru această oportunitate. Abia aștept să joc și să îmi cunosc noii colegi. Sevilla este un club mare, dar Barcelona este o nouă etapă a carierei mele, din toate punctele de vedere. Vreau să fiu competitiv în fiecare competiție, pentru a câștiga. O să încerc să câștig cât mai multe trofee, de asta sunt aici.", a spus Jules Kounde, în primul interviu pentru FC Barcelona.
Kounde a câștigat Europa League cu Sevilla, dar nu a reușit să se impună și în alte competiții.
De asemenea, în cadrul interviului, Kounde a explicat de ce a ales să joace pentru Barcelona.
"Antrenorul Xavi este unul dintre motivele pentru care am ajuns aici. Am vorbit cu el de mai multe ori și am fost foarte impresionat de discursul lui. Conversațiile au fost foarte fluide și cred că vedem fotbalul la fel. Sper să dau tot ce am mai bun pentru a avea cât mai multe minute posibile", a spus Jules Kounde.
Kounde și-a început cariera în țara sa natală, la Bordeaux. În 2019, acesta a fost transferat de Sevilla, pentru suma de 25 de milioane de euro. Evoluțiile lui Kounde din tricoul Sevillei au atras atenția marilor cluburi din Europa, iar, în această vară, fundașul francez a refuzat-o pe Chelsea pentru a juca la Barcelona.

Barcelona încearcă să aducă încă doi fundași

Clubul catalan încearcă să redevină o echipă de top, din punct de vedere al rezultatelor, în fotbalul european. Ambițiile antrenorului au fost sprijinite de către oficialii clubului, iar Barcelona a avut parte de una dintre cele mai bune ferestre de mercato din istoria fotbalului. Pe Camp Nou au sosit, pe lângă Kounde, Lewandowski, Raphinha, Kessie și Christensen. În plus, Ousmane Dembele și-a prelungit contractul scadent, o altă lovitură pentru conducerea clubului.
Dar campania de achiziții a lui Laporta nu se va opri aici: potrivit Mundodeportivo, catalanii doresc să transfere doi jucători de la Chelsea, Marcos Alonso și Cesar Azpilicueta.
Totuși, transferul celor doi are șanse mici de a se materializa, după ce relația dintre cele două cluburi a fost deteriorată, londonezii nefiind mulțumiți de strategia catalanilor, care au semnat doi jucători care erau foarte aproape de Chelsea (Raphinha și Jules Kounde).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo