Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lewandowski nu are rival la primul său sezon la Barcelona. Cifrele incredibile reușite de polonez!

Marian Ursescu

Actualizat 18/09/2022 la 12:24 GMT+3

Ibrahimovic, Luis Suárez, Etoo, Romario, toți au fost depășiți de jucătorul venit în această vară de la Bayern Munchen. 45 de milioane euro a costat polonezul, la care se adaugă alte 5 pentru bonusuri de performanță

Lewandowski z kolejnym rekordem

Credit imagine: Getty Images

Robert Lewandowski e un obișnuit al noilor sezoane în forță. La Bayern Munchen atacantul polonez marca multe goluri încă din primele meciuri disputate. De exemplu, în sezonul 2020-2021, în primele șase partide, marcase deja 10 goluri! Reușise să înscrie patru goluri în poarta celor de la Hertha Berlin și un hattrick împotriva Arminiei Bielefeld.
În 2021-2022, Lewa a avut șapte goluri. Iar în acest sezon și-a menținut nivelul ridicat. A marcat pentru Barcelona 8 goluri. Niciodată un alt fotbalist al Barcelonei, în toată istoria, nu a avut un asemenea debut. La primul lor sezon, nici Ibrahimovic, Luis Suárez, Etoo, Romario nu au reușit cifrele polonezului.
Lewandowski face istorie pe Spotify Camp Nou. Internaționalul polonez a marcat opt ​​goluri în șase meciuri: cinci dintre ele consecutive. A debutat cu gol, în primul joc, împotriva lui Rayo Vallecano. Sâmbătă a marcat în poarta lui Edgar Badia, portarul lui Elche. Dar i-a învins și pe goal-keeperii de la Real Sociedad, Sevilla, Valladolid, Cádiz. În trei dintre aceste meciuri a semnat dubla.

I-a depășit pe Romario și pe Ronaldo brazilianul

Niciun atacant nu a fost atât de precis și de eficient în istoria Barcelonei, în primul său sezon. Cel mai prolific atacant până la Lewandowski era Romario. Brazilianul, în ediția 1993-1994, a marcat șase goluri: un hat-trick împotriva celor de la Real Sociedad, o dublă cu Osasuna și un gol împotriva lui Valladolid. Nici Ronaldo brazilianul, actualul președinte al lui Valladolid, nu l-a întrecut. În sezonul 1996-1997, ”dințosul” a reușit cinci goluri.
Patrick Kluivert, în sezonul 1998-1999, a avut trei, una împotriva rivalei Real Madrid. Etoo, la rândul său, în sezonul 2004-2005, a rămas cu cinci goluri, la fel ca și Zlatan Ibrahimovic, în 2009-2010, care după primele șase etape avea tot o mână de goluri.

449 de minute, 8 goluri, 2 assisturi

Fostul jucător al lui Bayern Munchen, care a dat și două pase decisive, a doborât, așadar, toate recordurile pentru catalani. Are opt goluri în șase meciuri, în ciuda faptului că nu a început titular cu Cádiz, iar apoi a fost înlocuit cu Sevilla și cu Elche.
Lewandowski a adunat 449 de minute, de ajuns însă pentru a scrie istorie în tricoul blaugrana, conform Marca.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo