Raphinha este ultima lovitură dată de Barcelona în această perioadă de mercato. Catalanii au câștigat duelul cu Chelsea pentru atacantul brazilian, iar acest lucru a fost posibil în special datorită dorinței acerbe a jucătorului de a juca la formația blaugrana.
Astăzi, Raphinha a susținut prima conferinț[ de presă în calitate de jucător al Barcelonei, iar brazilianul nu s-a ferit de cuvinte mari.
"Este o mare onoare să fiu aici. Sunt recunoscător că pot purta acesttricou. Am mulți idoli care au trecut pe aici și au făcut istorie. Dacă pot face jumătate din ceea ce au făcut ei, va fi mult. Este un vis îndeplinit. Voi face tot posibilul s-o ajut pe Barca să redevină Barca. Mă simt privilegiat. Este foarte incitant, încă nu-mi vine să cred. O să cred cu adevărat abia după primul joc.Sunt încântat,e un vis pe care îl am de când eram copil", a spus Raphinha, citat de Marca.
Fotbal
Doar doi europeni în topul celor mai buni 10 executanți de lovituri libere! Pe ce locuri este Messi
11/06/2022 LA 13:48
Citește și:

Raphinha: "Ar fi fantastic dacă aș deveni pe jumătate la fel de bun ca Ronaldinho"

Mergând mai departe, atacantul de bandă a fost și mai concis, nominalizându-i pe jucătorii care i-au fost idoli și care au scris istorie la Barcelona. Deși Messi este cel mai bun jucător din istoria Barcelonei, Raphinha l-a ignorat total și i-a numit pe Ronaldinho, Deco și Neymar drept fotbaliștii care l-au inspirat cel mai mult și cărora vrea să le calce pe urme.
"Am început să urmăresc Barcelona când a venit Ronaldinho și tot ceea ce a făcut a avut o mare influență asupra mea. Ar fi fantastic dacă aș deveni pe jumătate la fel de bun ca Ronaldinho. El, împreună cu Deco sau Neymar au avut o mare influență. Au făcut istorie la club. De aceea am visat să ajung aici și să-mi creez propria istorie la Barcelona", a adăugat brazilianul.
În final, Raphinha și-a manifestat convingerea că Barcelona va lupta pentru cele mai importante trofee și a recunoscut că în urmă cu doi ani nu se gândea că va ajunge la clubul de pe Camp Nou: "Cred că Barcelona, ​​datorită măreției ei, luptă mereu pentru toate trofeele. Barca se gândește mereu să câștige titluri. Cunosc bine calitatea jucătorilor, ce pot oferi. Am venit aici cu ideea de a câștiga titluri. În urmă cu doi ani nu mi-aș fi imaginat că voi fi la națională și că voi juca la Barcelona".
Debutul lui Raphinha în tricoul Barcelonei ar putea avea loc peste 5 zile, când catalanii vor juca primul amical din turneul american, contra celor de la Inter Miami. Real Madrid, Juventus, New York Red Bulls și Pumas U.N.A.M. sunt ceilalți adversari ai vicecampioanei Spaniei înainte de startul La Liga, când formația lui Xavi va juca acasă cu Rayo Vallecano, pe 13 august.
Ligue 1
"Mbappe va face istorie!" Ronaldinho, convins că starul lui PSG este cel mai bun jucător din Franța
27/05/2022 LA 15:31
Ligue 1
Mbappe, sfătuit cu privire la viitorul său! "Aici poate ajunge cel mai bun și poate câștiga UCL"
19/04/2022 LA 07:39