Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi își face echipa perfectă! După Lewandowski, Barcelona mai face un transfer răsunător: Jules Kounde

Eurosport
DeEurosport

Publicat 16/07/2022 la 16:28 GMT+3

Barcelona a dat lovitura pe piața transferurilor, după ce a reușit să-l aducă pe Camp Nou pe atacantul, Robert Lewandowski (33 de ani). "Catalanii" nu se opresc aici și vor să consolideze și compartimentul defensiv. Jules Koundé (23 de ani) se află în atenția formației lui Xavi, care este hotărâtă să-l transfere pe fundașul central al Sevillei.

Jules Koundé

Credit imagine: Imago

Articol scris de Răzvan Rădulescu
După transferul lui Raphinha (25 de ani) de la Leeds, prelungirea contractului cu Ousmane Dembélé (25 de ani) și, cel mai recent, transferul lui Robert Lewandowski (33 de ani), Barcelona vrea să aducă nume noi și în zona defensivă. Potrivit publicației spaniole Sport, pe lista formației "blaugrana" se află fundașul francez, Jules Koundé, de la Sevilla.

Koundé, prioritate pentru Barcelona

Barcelona privește cu optimism un viitor transfer al lui Koundé pe Camp Nou, după ce fotbalistul francez a declarat că vrea să joace sub comanda lui Xavi. Potrivit aceleași surse menționate, formația catalană este dispusă să ofere Sevillei suma de 45 de milioane de euro. Cu opt apariții în meciuri oficiale pentru naționala Franței, Koundé este așteptat să semneze cu Barcelona, iar unul dintre motive ar fi situația financiară a andaluzilor.
În cursa pentru semnătura fundașului se află și Chelsea, care nu a ajuns la un punct comun cu Manchester City pentru mutarea lui Nathan Aké (27 de ani) pe Stamford Bridge. Astfel, formația lui Thomas Tuchel a reluat discuțiile cu Sevilla, însă este puțin probabil ca Chelsea să-i ia fața Barcelonei, mai ales că "albaștrii" l-au transferat deja pe Koulibaly. În plus, clubul "blaugrana" se află deja în discuții finale cu oficialii andaluzilor, astfel că e greu pentru englezi să recupereze terenul pierdut.
Cotat de Transfermarkt la 60 de milioane de euro, Koundé mai are contract cu Sevilla până în 2024. Francezul ajungea la Sevilla în 2019, când clubul spaniol îi plătea lui Bordeaux 25 de milioane de euro. 44 de apariții în toate competițiile a înregistrat Jules Koundé sezonul trecut în tricoul Sevillei.
Citește și:

Barcelona, ofensivă totală pe piața transferurilor

În actuala perioadă de mercato, Barcelona a reușit să aducă nu mai puțin de patru jucători pe Camp Nou, la care se adaugă un posibil transfer al lui Koundé. Jucători talentați și experimentați vor evolua din sezonul următor la Barcelona. Andreas Christensen (26 de ani), de la Chelsea, a ajuns liber de contract la formația "blaugrana". Tot liber de contract a fost și Franck Kessié (25 de ani), campion sezonul trecut cu AC Milan, în Serie A.
Următorul transfer a fost cel al lui Raphinha (25 de ani), pentru care Barcelona i-a plătit lui Leeds 58 de milioane de euro. Ultima mutare pe Camp Nou a fost cea a lui Robert Lewandowski (33 de ani). Atacantul polonez, care a scris istorie pentru Bayern München, a ajuns pe Camp Nou după o întreagă serie de discuții, iar Barcelona urmează să-i plătească campioanei Germaniei 45 de milioane de euro, la care se vor adăuga 5 milioane de euro bonusuri de performanță.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo