A venit nota de plată, după ce Payet a fost lovit în cap. Decizia Ligii Franceze pentru Lyon - Marseille

Cristian Mihală

Publicat 09/12/2021 la 09:53 GMT+2

Liga franceză de fotbal (LFP) a decis să-i retragă un punct în clasamentul din Ligue 1 echipei Olympique Lyon, ca urmare a incidentului care a dus la oprirea meciul său de pe teren propriu cu Olympique Marseille, la scurt timp după fluierul de start, informează DPA.

Dimitri Payet

Credit imagine: Getty Images

Partida de la Lyon, programată pe 21 noiembrie, a fost oprită în minutul 5, după ce unul dintre jucătorii oaspeţilor, Dimitri Payet, a fost lovit în cap cu o sticlă cu apă aruncată din tribune de unul dintre suporterii formaţiei gazdă.
La aproape două ore de la întreruperea jocului, arbitrul a decis să pună capăt definitiv partidei, "considerând că securitatea jucătorilor nu este asigurată".
CITEȘTE ȘI:

Lyon - Marseille se rejoacă fără spectatori

Organismul disciplinar al LFP a decis, totodată, ca partida să se rejoace pe stadionul Groupama din Lyon, fără spectatori în tribune.
"Este inadmisibil. Este intolerabil ca actorii jocului să poată fi atacaţi în acest fel", afirmase după incidentul respectiv Roxana Mărăcineanu, ministrul francez al Sporturilor, după ce mai multe incidente de acest fel au avut loc pe stadioanele din Ligue 1 de la debutul sezonului.
"Liga (franceză de fotbal) va trebui, cu siguranţă, să-şi clarifice regulamentul, pentru ca un astfel de act de agresiune asupra unui jucător să ducă la oprirea automată a meciului", a adăugat Mărăcineanu.
Guvernul francez a anunţat că va analiza măsurile necesare pentru combaterea violenţei pe stadioane cu responsabilii fotbalului francez, primele rezultate ale acestor discuţii fiind aşteptate în zilele următoare.
Sursa: Agerpres
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo