Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Are aproape 2 metri și 100 kilograme". El e viitorul partener al lui Ramos, în apărarea lui PSG

Cristian Mihală

Publicat 15/07/2021 la 08:46 GMT+3

PSG are în curte un fundaș central de 16 ani cu un fizic impresionant. Tânărul El Chadaille Bitshiabu se anunță a fi unul dintre viitorii mari apărători din Europa.

El Chadaille Bitshiabu e marea speranță a lui PSG

Credit imagine: Eurosport

"Cântărește 100 de kilograme și are aproape 2 metri. El este fundașul de 16 ani care ar putea să fie partenerul lui Ramos", titrează As, care prezintă imagini cu fotbalistul care l-a impresionat pe Pochettino.
În ciuda vârstei fragede, El Chadaille Bitshiabu arată o siguranță incredibilă în joc și are calități fantastice, astfel că e foarte posibil ca, din sezonul 2021-2022, să fie reținut în unele partide la prima echipă. Pentru ca apoi, din stagiunea următoare, să devină o soluție pentru primul "11" al lui PSG. Ramos a semnat pe doi ani și se pare că oficialii parizieni au avut în plan și "creșterea" lui El Chadaille când au făcut transferul; acesta poate învăța o mulțime de lucruri utile de la marele fundaș central spaniol.

Cine este El Chadaille Bitshiabu, "bestia" lui PSG

El Chadaille Bitshiabu s-a născut pe 16 mai 2005 în Villeneuve-Saint-Georges și a făcut primii pași în fotbal când avea 6 ani, la US Saint Denis, unde a învățat elementele de bază ale jocului de fotbal. La 12 ani, el avea deja 1.90 înălțime și 78 kilograme, suficient pentru a impresiona oscouterii. A continuat să se dezvolte - atât din punct de vedere al jocului, cât și fizic - la Boulogne Billancourt, pentru ca apoi să facă un prim test cu PSG, care, din păcate pentru el, nu s-a concretizat într-un transfer. Cu toate acestea, i s-a oferit o a doua șansă, permițându-i să se alăture academiei pariziene la scurt timp în 2017.
Inevitabilul s-a produs, El Chadaille Bitshiabu a arătat impresionant, astfel că la 14 ani evolua la U17, petnru ca la 15 ani să facă pasul către U19. Acum se antrenează deja de multe ori cu prima echipă și este extrem de apreciat de Pochettino. Clubul parizian chiar a solicitat o derogare de la Ligă, astfel încât El Chadaille să poată participa la primele sale meciuri profesioniste. Tânărul de 16 ani ar putea bate astfel recordul de precocitate în Ligue 1, deținut de Laurent Paganelli (în 1978, acesta debuta până să împlinească 17 ani la Saint-Etienne).

Calitate tehnică impresionantă pentru puștiul minune al lui PSG

În ciuda fizicului impozant, El Chadaille Bitshiabu posedă o calitate tehnică excelentă. Își găsește ușor colegii din ofensivă cu pase lungi și exacte și are un control extraordinar pentru un fundaș de o asemenea înălțime. Nu se teme să dribleze, nu simte presiunea atacanților adverși și reușește să se elibereze de pressing prin fente. Are, ca atare, toate calitățile importante căutate în fotbalul actual la un fundaș, astfel că se poate transforma în scurt timp într-un mare jucător.
El Chadaille are, de asemenea, o viziune excelentă asupra oportunităților din teren. Când are mai multe opțiuni, știe mereu să o aleagă pe cea potrivită, astfel încât coechipierul său să fie în cea mai bună situație. Stilul său e comparat cu cel al lui Hummels, de la Dortmund.
Principalul atu rămâne, evident, fizicul. La fazele fixe e imperial, asta poate și ca urmare a faptului că cei mai mulți jucători împotriva cărora joacă nu depășesc 180 centimetri. Presa franceză vorbește de o singură mică inexactitate în evoluția sa - marcajul -, dar specialiștii sunt convinși că, sub comanda unui tehnician priceput, așa cum este Pochettino, acest handicap va fi rezolvat în câteva luni.
Ca atare, din stagiunea 2022-2023 putem vorbi la modul realist de un cuplu de fundași centrali Ramos - El Chadaille Bitshiabu. Legendarul fundaș spaniol este cu 19 ani mai în vârstă și cu siguranță îl poate ajuta enorm să crească pe puștiul minune al fotbalului francez.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo