Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Atac brutal la Al Khelaifi: "Banii lui nenorociţi nu contează!"

Cristian Mihală

Publicat 12/11/2021 la 13:09 GMT+2

Uli Hoeness, legenda lui Bayern, l-a atacat dur pe Al Khelaifi, pe care îl vede printre responsabilii pentru problemele apărute în fotbal în ultima decadă.

PSG und al-Khelaifi wollen weiter mit UEFA arbeiten

Credit imagine: SID

Preşedinte onorific la Bayern, după 49 de ani petrecuţi ca jucător sau oficial, Hoeness nu a considerat niciodată că banii investiţi de arabi în Europa sunt meniţi să aducă beneficii.
Neamţul este de părere că se creează diferenţe nenaturale între cluburi, valoarea şi managementul neavând vreo importanţă, în contextul în care unele echipe dispun de "resurse nelimitate". Un contestatar al lui Al Khelaifi, Hoeness s-a lansat din nou într-un atac dur asupra preşedintelui de la PSG.
"Banii lui nenorociţi nu contează, nu sunt suficienți. Al Khelaifi noul Hoeness? Nu, nu cred, nici nu știu dacă îi place fotbalul. Diferența dintre el și mine? Eu am muncit din greu pentru a câștiga nişte bani, el i-a primit cadou. I-au pus la dispoziție tot și nu a trebuit să muncească pentru a fi bogat. Când își dorește un jucător, îi spune imediat emirului şi se rezolvă", a recunoscut simbolul lui Bayern, citat de as.com.
CITEŞTE ŞI:

Hoeness: "PSG şi City nu au câştigat nimic, nimic"

Hoeness e totuşi mulţumit că PSG şi City, formaţii care au investit miliarde în ultimii 10 ani pentru a domina Europa, nu au reuşit să câştige Champions League. Hoeness pare să fi luat totul foarte personal şi vede în cele două echipe principalele rivale ale lui Bayern din punct de vedere "ideologic".
"Până acum aceste două cluburi (PSG și City) nu au câștigat nimic. Nimic. Nimic. Vor pierde din nou împotriva noastră. Nu întotdeauna, dar de cele mai multe ori. Acesta trebuie să fie scopul nostru. Și când îi batem, sunt atât de fericit, sta mă stimulează", a mai spus Hoeness.
Uli Hoeness a evoluat aproape toată cariera la Bayern (excepţie un sezon, când a fost împrumutat la Nurnberg). A marcat 86 de goluri în 239 de partide pentru bavarezi, trecându-şi în palmares trei titluri şi trei Cupe ale Campionilor.
La naţională, Hoeness a devenit campion mondial în 1974, după ce, cu doi ani înainte, cucerise şi titlul european.
Imediat după retragere, fostul mare internaţional a fost numit manager general la Bayern, poziţie pe care a ocupat-o aproape 30 de ani. Apoi, în 2009, a candidat şi a câştigat alegerile pentru preşedinţia clubului. A fost reales în 2016, dar după mai puţin de 3 s-a retras, lăsându-l pe Herbert Hainer în locul său.
În 1979, când a intrat în stafful adminstrativ al grupării bavareze, Bayern avea 8 angajaţi, pe lângă jucători şi stafful tehnic. În noiembrie 2018, când a renunţat la postul de preşedinte, actuala campioană a Germaniei număra peste 1000 de angajaţi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo