Eduardo Camavinga este un mijlocaș central de picior stâng care joacăîn Ligue 1 pentru Rennes. În sezonul 2018-2019, Camavinga a deținut recordul pentru cel mai tânăr titular în primele cinci ligi din Europa, la doar 16 ani, 5 luni și 21 de zile.

La 1,82 m și 68 kg este un jucător foarte agil. Și deși nu este la fel de înalt ca Paul Pogba, cu care este des comparat, câștigă multe dueluri fizice și aeriene. Chiar în locul lui Pogba, Camavinga a fost convocat în premieră la națaionala Franței.

Premier League
Reacția portarului de la Aston Villa după penaltyul controversat primit de Pogba
02/01/2021 LA 08:11

Acesta joacă în principal ca mijlocaș defensiv sau central, pentru că se poate atât apăra cât și ataca la fel de bine. În sezonul trecut, Rennes a jucat 4-4-2 sau 4-4-1-1, el ocupând poziția de mijlocaș central-stânga.

EUROSCOUT, prima ediție, cu Evelin Gheorghiță

Când este presat, are capacitatea de a proteja foarte bine balonul și de a nu ține de el inutil, impunând un stil foarte direct. Din acest motiv, este foarte greu de deposedat. Singurul punct slab major ar fi dependența de piciorul stâng.

Camavinga, mijlocașul viitorului

Pe viitor, fie că vorbim de PSG, Lyon, Monaco sau în afara Franței la un club precum Real Madrid, Arsenal, Borussia Dortmund sau Sevilla, acesta are potențialul să reușească la oricare dintre ele.

Text: Evelin Gheorghiță, footballscouting.ro

Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

#EuroScout Eduardo Camavinga, bijuteria lui Rennes

Premier League
Premier League va fi afectat de Brexit. Ce se schimbă fundamental după 1 ianuarie 2021
01/01/2021 LA 11:02
Premier League
Afacerea iernii! Juventus oferă 2 jucători foarte buni pentru Pogba
19/12/2020 LA 10:15