Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#EuroScout Eduardo Camavinga, bijuteria lui Rennes

Ion Alexandru

Actualizat 06/11/2020 la 10:17 GMT+2

Eduardo Camavinga are 17 ani și a aprins deja imaginația marilor forțe ale Europei. Real Madrid îi face deja marcaj strâns puștiului care a strălucit în ultimul an la Rennes #Euroscout a analizat evoluția spectaculoasă de până acum a lui Camavinga.

Sylvain Ripoll et Eduardo Camavinga lors d'un entraînement de l'équipe de France Espoirs en novembre 2019

Credit imagine: Getty Images

Eduardo Camavinga este un mijlocaș central de picior stâng care joacăîn Ligue 1 pentru Rennes. În sezonul 2018-2019, Camavinga a deținut recordul pentru cel mai tânăr titular în primele cinci ligi din Europa, la doar 16 ani, 5 luni și 21 de zile.
La 1,82 m și 68 kg este un jucător foarte agil. Și deși nu este la fel de înalt ca Paul Pogba, cu care este des comparat, câștigă multe dueluri fizice și aeriene. Chiar în locul lui Pogba, Camavinga a fost convocat în premieră la națaionala Franței.
Acesta joacă în principal ca mijlocaș defensiv sau central, pentru că se poate atât apăra cât și ataca la fel de bine. În sezonul trecut, Rennes a jucat 4-4-2 sau 4-4-1-1, el ocupând poziția de mijlocaș central-stânga.
picture

EUROSCOUT, prima ediție, cu Evelin Gheorghiță

Când este presat, are capacitatea de a proteja foarte bine balonul și de a nu ține de el inutil, impunând un stil foarte direct. Din acest motiv, este foarte greu de deposedat. Singurul punct slab major ar fi dependența de piciorul stâng.

Camavinga, mijlocașul viitorului

Pe viitor, fie că vorbim de PSG, Lyon, Monaco sau în afara Franței la un club precum Real Madrid, Arsenal, Borussia Dortmund sau Sevilla, acesta are potențialul să reușească la oricare dintre ele.
Text: Evelin Gheorghiță, footballscouting.ro
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
picture

#EuroScout Eduardo Camavinga, bijuteria lui Rennes

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo