Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Leonardo, super-anunț pentru fanii PSG: "Semnează prelungirea! Va rămâne la Paris toată cariera"

Cristian Mihală

Publicat 17/12/2021 la 09:54 GMT+2

PSG a ajuns la un acord de principiu cu Marquinhos pentru prelungirea contractului. Leonardo a făcut anunțul și le-a promis fanilor că brazilianul de 27 de ani va rămâne la Paris până la finalul carierei.

FOOTBALL 2012 PSG - Ancelotti, Leonardo

Credit imagine: AFP

Cotat la 75 de milioane de euro, Marquinhos nu este doar unul dintre cei mai buni fundași din lume. Căpitan al lui PSG și al naționalei Braziliei, apărătorul este un adevărat lider, un fotbalist cu mare personalitate, capabil să conducă în teren un prim "11" înțesat cu vedete.
Leonardo, directorul sportiv al lui PSG, a dezvăluit aseară că PSG a ajuns la un numitor comun cu sud-americanul pentru prelungirea înțelegerii. Marquinhos este fericit pe Parc des Princes și nu va mai evolua la un alt club, înainte să se retragă, garantează oficialul formației din capitala Hexagonului.
"Ne-am înțeles cu Marquinhos, semnează prelungirea. Va rămâne la PSG pentru totdeauna. Nu își dorește să părăsească clubul", a spus Leonardo.
CITEȘTE ȘI:

Marquinhos, marele pariu al lui Ancelotti la PSG

Marquinhos este unul dintre cei mai vechi jucători din lotul lui PSG, deși are doar 27 de ani. El a venit la Paris în 2013, pe vremea când avea doar 19 ani. Carlo Ancelotti plătea la acea vreme o sumă uriașă pentru un adolescent - 31 de milioane de euro -, dar pariul actualului tehnician de la Real Madrid a fost unul câștigător.
Italianul îl urmărise atent la Roma, care îl luase în iarna stagiunii 2012-2013 de la Corinthians pentru o sumă apreciabilă, 5,7 de milioane de euro.
Ulterior, ajuns la Real Madrid, Ancelotti a dorit să îl transfere pe Marquinhos în două rânduri, dar PSG și fundașul au rezistat ofertelor venite dinspre Bernabeu.
La PSG, Marquinhos a pus umărul la câștigarea a 18 trofee, dintre care 6 titluri. La nivel de națională, fundașul a câștigat aurul olimpic, la Rio, în 2016, dar și Copa America (2019). Apărătorul a prins de două ori echipa sezonului în Champions League (stagiunile 2019-2020 - când PSG a jucat finala și 2020-2021).
Deși nu este foarte înalt (doar 183 cm, destul de puțin pentru un fundaș central), Marquinhos are o detentă impresionantă. Acest lucru l-a ajutat să aibă o rată excelentă de goluri pentru PSG (o reușită la 10 partide - 20 de goluri în 214 meciuri).
Marquinhos este un fotbalist polivalent, putând evolua atât ca fundaș central, cât și ca închizător.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo