Chelsea, în criză, Tuchel ridică mâinile: "Credeți-mă că nu știu de ce se întâmplă asta"

Cristian Mihală

Publicat 17/12/2021 la 09:02 GMT+2

Chelsea are mari probleme în joc, după o primă parte de sezon perfectă, iar Thomas Tuchel nu înțelege de unde vin problemele. Germanul nu își explică egalul de aseară, 1-1, contra unui Everton "schilodit".

Chelsea's German head coach Thomas Tuchel reacts during the UEFA Champions League group H football match between Zenit St. Petersburg and Chelsea at the Gazprom Arena stadium in Saint Petersburg on December 8, 2021. (Photo by Olga MALTSEVA / AFP) (Photo b

Credit imagine: Getty Images

Formația lui Rafa Benitez ar fi trebuit să fie "carne de tun" pentru deținătoarea Ligii Campionilor aseară, dacă ne uităm la componența primului "11" al lui Everton. Oaspeții s-au putut baza pe doar 3-4 titulari - Pickford, Doucoure și Keane sunt singurii senatori de drept care au fost din primul minut pe teren, pe Stamford Bridge -, dar chiar și așa au reușit să reziste.
Cu toate că a avut o posesie de 80% și și-a creat 23 de ocazii de gol (Pickford a avut 9 parade salvatoare), Chelsea nu a reușit să câștige, fiind egalată la doar câteva minute după ce Mount a deschis scorul.
Tuchel a dus formația londoneză la un alt nivel, odată cu venirea la club în iarna trecută, dar acum trebuie să gestioneze o criză care nu era anunțată de nimic. Chelsea a pierdut primul loc în grupa de Champions League (din fericire sorții au fost blânzi cu "albaștrii", primind Lille din urna câștigătoarelor de grupă pentru optimi), pentru ca în Premier League să piardă cu West Ham, să învingă în prelungiri pe Leeds și să nu reușească să treacă de un Everton sosit cu echipa a doua pe Stamford Bridge.
Tehnicianul german a părut descumpănit la conferința de presă de după partida contra "caramelelor" și a recunoscut că sunt lucruri care se întâmplă la echipă și pe care nu le poate înțelege sau justifica.
"Nu cred că e ușor să analizez situația în care suntem. Am văzut echipa chinuindu-se cu West Ham, într-un meci în care problemele noastre au venit din nimic. La toate cele 3 goluri ale adversarilor, noi am fost cei care le-am oferit oportunitatea să înscrie. Pot merge mai departe: cu Leeds am fost în control, am făcut o primă repriză bună, am marcat, aveam meciul în mână și le-am permis să reintre în joc. Azi, în schimb, nu am nicio idee de unde să încep. E un rezultat ciudat. Există niște motive pentru care am început să primim atât de multe goluri, dar mă deranjează mai ales faptul că cedăm puncte din postura de formație care conduce. Credeți-mă că nu știu de ce se întâmplă asta, unde e problema. Și sunt în general o persoană extrem de onestă și critică, îmi place să spun lucrurilor pe nume", a spus Tuchel la conferința de presă de după partidă.
CITEȘTE ȘI:

Chelsea nu s-a gândit la amânarea partidei cu Everton

Chelsea a suferit la rândul ei din cauza COVID-19, în ziua partidei albaștrii aflând că 4 dintre jucători sunt pozitivi: Hudson Odoi, Lukaku, Werner și Chilwell (cu mențiunea că fostul fundaș stânga al lui Leicester nu ar fi putut oricum juca, fiind accidentat).
Întrebat dacă echipa sa s-a gândit să facă o cerere la Liga Engleză pentru amânarea meciului, Tuchel a dezvăluit că nu a luat în calcul această variantă, singurul lucru care îl interesează fiind să pregătească meciurile, bazându-se pe fotbaliștii apți.
"Nu, nu am discutat nicio secundă despre această variantă. Nici măcar nu știu regulile și dacă ne încadram pentru un meci amânat și nici nu vreau să le știu. Eu îmi pregătesc echipa, văd pe cine pot să mă bazez și lucrez în consecință. Mereu mă focusez pe ce am la dispoziție, nu stau să mă plâng. Dacă un meci e amânat, nu e treaba mea", a mai spus tehnicianul german.
Formația lui Tuchel are doar 2 victorii în ultimele 5 partide din Premier League. Din postura de lider, Mount&Co s-au "trezit" acum pe 3, la 4 puncte distanță de liderul City.
Pentru Chelsea urmează duminică o nouă partidă complicată, în fața lui Wolves, formație care a primit doar două goluri în ultimele 6 partide de Premier League, deși a jucat în această perioadă cu West Ham, Liverpool sau City. După un start neconvingător, "lupii" au ajuns acum la doar 5 puncte de locul 4, ocupat în prezent de Arsenal.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo