În ultimele săptămâni, între Ajroudi și Frank McCourt, cel care deține 95% din acțiunile de la Marseille, s-au purtat discuții intense pe marginea vânzării clubului. Potrivit presei franceze, negocierile au intrat în linie dreaptă și sunt șanse mari să se ajungă la un acord.
Mohamed Ayachi Ajroudi nu e străin de sport: a deținut echipa de handbal AS Hammamet în 2016-2017, înainte de a intra în fotbal: mai întâi la Stade Nabeulien, apoi la Stade Gabésien între 2018 și 2019.
Visul său dintotdeauna a fost cumpărarea lui Marseille, pentru care a mai negociat în două rânduri, în 1991 și 2000. Acum, planul pare să se concretizeze, iar omul de afaceri a vorbit în Le Figaro despre obiectivele sale pe termen scurt și mediu: vrea să redea strălucirea lui OM într-un campionat dominat autoritar de PSG. Principalele lui pariuri par a fi Ronaldo și Zidane, deși ambii vor fi extrem de greu de adus.
Europa League
Cicâldău a marcat pentru Galata în victoria cu Marseille! Turcii, aproape de optimile Europa League
25/11/2021 LA 18:11
"Un jucător pe care nu îl voi uita niciodată e Cristiano Ronaldo. Iubesc disciplina lui și faptul că vrea să fie în formă în fiecare secundă. Dacă visez să îl transfer la Marseille? Orice este posibil în viață, e un vis care mă animă", a spus omul de afaceri pentru Le Figaro.

Zidane, tehnicianul care l-a fermecat pe cel care vrea să preia Marseille

Întrebat care este antrenorul pe care îl apreciază cel mai mult, Mohamed Ayachi Ajroudi l-a nominalizat pe Zidane, tehnicianul care a dus-o pe Real Madrid spre trei Ligi ale Campionilor la rând, performanță fără termen de comparație în fotbalul modern.
"Să vedem ce ne rezervă viitorul", a fost replica lui Ajroudi, când a fost întrebat despre posibilitatea ca Zizou să devină noul antrenor al lui OM. "Îmi place disciplina, sunt un adept al fotbalului german, îmi place organizarea de la Bayern Munchen. Asta nu înseamnă că nu apreciez fotbalul practicat de Barcelona, de exemplu", a mai spus omul de afaceri.
Marseille este cea mai titrată echipă din istoria Franței, cu 10 titluri cucerite, ultimul în 2009-2010. OM a terminat campionatul de alte 13 ori pe locul secund și a cucerit 10 Cupe ale Franței.
La începutul anilor '90, Bernard Tapie, controversatul om de afaceri, făcuse din formația franceză cea mai puternică echipă din Europa. După finala de Cupa Campionilor pierdută în 1990-1991, OM se impunea în cea mai importantă competiție inter-cluburi din Europa în 1992-1993, când trecea în finală cu 1-0 de marele Milan al lui Maldini, Baresi sau Van Basten.
https://i.eurosport.com/2020/07/09/2847462.jpg
Ligue 1
"Sunt în stare de șoc și mi-e frică!" Ce a declarat Payet după incidentele din Lyon - Marseille
23/11/2021 LA 09:26
Ligue 1
Cum a reacționat ministrul Roxana Mărăcineanu după incidentele din meciul Lyon - Marseille
22/11/2021 LA 10:25