Lionel Messi a ajuns la un acord pe 2 ani cu PSG, cu drept de prelungire pe încă un sezon. Astfel, cu acest transfer, parizienii ajung la șase achiziții de-a dreptul spectaculoase. Atât experții, dar și fanii fotbalului au tras concluzia că tocmai asistăm la cea mai tare campanie de transferuri într-o fereastră de mercato.
Vicecampioana Franței i-a mai transferat până acum pe Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma, Gigi Wijnaldum, Achraf Hakimi și Danilo Pereira. Primii trei plus Lionel Messi au venit liberi de contract. Pentru că PSG nu a "spart banca" pe 4 dintre cei mai tari jucători pe care i-a adus, poate fenta, cel puțin pentru moment regula Fair-Play-ului financiar.

Mbappe - Messi - Neymar, trio-ul stelar din fotbal! Cum poate respecta PSG regula Fair-Play-ului financiar

Ligue 1
PSG, aproape de a transfera un om de bază de la Real Madrid! De ce depinde mutarea
IERI LA 12:33
Chiar dacă sumele de transfer nu ridică semne de întrebare, tocmai pentru că mai mulți jucători au venit liberi de contract la PSG, în privința salariilor există șanse ca forul internațional să ridice serios din sprâncene. În sezonul 2019/2020, 99% din veniturile lui PSG s-au dus spre plata salariilor, fapt care le poate crea probleme șeicilor de la Paris.
https://i.eurosport.com/2021/08/09/3199163.png
Totuși, avocatul Toni Roca, directorul Institutului de Drept al Sportului, transmite că PSG are la dispoziție două modalități prin care poate respecta regula Fair-Play-ului financiar și în același timp să-și susțină proiectul condus de Messi, Neymar și Mbappe. Regulamentul impus de forul internațional stabilește că nicio echipă nu poate cheltui mai mult decât încasează.
"PSG poate respecta regulamentul prin doar două căi pentru a se conforma Fair Play-ului financiar și pentru ca proiectul său să fie viabil în acest sezon. Prima modalitate dintre acestea este gestionarea sponsorizărilor, odată cu sosirea de noi contracte care permit clubului Paris Saint-Germain să depășească cheltuielile și astfel să poată fi în grafic. Pe de altă parte, plecarea fotbaliștilor din echipă ar trebui încurajată înainte ca fereastra de transferuri să se închidă pentru a echilibra conturile și a evita orice tip de sancțiune", explică Toni Roca.
Până în 2011, cluburile au avut libertatea totală de a-și alimenta afacerea și de a-și face transferurile, ajungând la cheltuieli spectaculoase pe piața transferurilor. Din acel moment, UEFA și fostul său președinte, Michel Platini, au decis să oprească această practică și să înceapă să controleze mai mult finanțele cluburilor.
Premier League revine din 13 august la Eurosport și pe Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2021/08/08/3198122.jpg
Ligue 1
PSG ar fi dat lovitura care îl poate întoarce pe Mbappe din drum! Anunțul presei din Spania
20/01/2022 LA 06:24
Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17