Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mbappe - Messi - Neymar, trio-ul stelar al lui PSG! Cum pot șeicii să respecte regula Fair-Play-ului financiar

Irina Aldea

Publicat 11/08/2021 la 09:58 GMT+3

Cu aducerea lui Lionel Messi, PSG a ajuns la șase achiziții. Argentinianul vine liber de contract, la fel ca Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma și Gini Wijnaldum.

Kylian Mbappé, Lionel Messi, Neymar

Credit imagine: Eurosport

Lionel Messi a ajuns la un acord pe 2 ani cu PSG, cu drept de prelungire pe încă un sezon. Astfel, cu acest transfer, parizienii ajung la șase achiziții de-a dreptul spectaculoase. Atât experții, dar și fanii fotbalului au tras concluzia că tocmai asistăm la cea mai tare campanie de transferuri într-o fereastră de mercato.
Vicecampioana Franței i-a mai transferat până acum pe Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma, Gigi Wijnaldum, Achraf Hakimi și Danilo Pereira. Primii trei plus Lionel Messi au venit liberi de contract. Pentru că PSG nu a "spart banca" pe 4 dintre cei mai tari jucători pe care i-a adus, poate fenta, cel puțin pentru moment regula Fair-Play-ului financiar.

Mbappe - Messi - Neymar, trio-ul stelar din fotbal! Cum poate respecta PSG regula Fair-Play-ului financiar

Chiar dacă sumele de transfer nu ridică semne de întrebare, tocmai pentru că mai mulți jucători au venit liberi de contract la PSG, în privința salariilor există șanse ca forul internațional să ridice serios din sprâncene. În sezonul 2019/2020, 99% din veniturile lui PSG s-au dus spre plata salariilor, fapt care le poate crea probleme șeicilor de la Paris.
Tottenham - Manchester City va fi duminică de la ora 18.30 la Eurosport 1
Totuși, avocatul Toni Roca, directorul Institutului de Drept al Sportului, transmite că PSG are la dispoziție două modalități prin care poate respecta regula Fair-Play-ului financiar și în același timp să-și susțină proiectul condus de Messi, Neymar și Mbappe. Regulamentul impus de forul internațional stabilește că nicio echipă nu poate cheltui mai mult decât încasează.
"PSG poate respecta regulamentul prin doar două căi pentru a se conforma Fair Play-ului financiar și pentru ca proiectul său să fie viabil în acest sezon. Prima modalitate dintre acestea este gestionarea sponsorizărilor, odată cu sosirea de noi contracte care permit clubului Paris Saint-Germain să depășească cheltuielile și astfel să poată fi în grafic. Pe de altă parte, plecarea fotbaliștilor din echipă ar trebui încurajată înainte ca fereastra de transferuri să se închidă pentru a echilibra conturile și a evita orice tip de sancțiune", explică Toni Roca.
Până în 2011, cluburile au avut libertatea totală de a-și alimenta afacerea și de a-și face transferurile, ajungând la cheltuieli spectaculoase pe piața transferurilor. Din acel moment, UEFA și fostul său președinte, Michel Platini, au decis să oprească această practică și să înceapă să controleze mai mult finanțele cluburilor.
Premier League revine din 13 august la Eurosport și pe Eurosport Player.
Program Premier League, etapa 1, 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo