Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Meci magic al lui Mbappe, imediat după ce a semnat prelungirea cu PSG

Cristian Mihală

Actualizat 21/05/2022 la 23:55 GMT+3

Meci magic făcut de Kylian Mbappe, la câteva ore după ce și-a pus semnătura pe un nou contract cu PSG, valabil până în 2025. Atacantul de 23 de ani a terminat campionatul cu o triplă, marcată în disputa cu Metz, de pe teren propriu, scor 5-0.

Kylian Mbappè mostra la maglietta del PSG del rinnovo, Credit photo Twitter BeIn Sport

Credit imagine: Twitter

Telenovela anului în fotbal s-a terminat, Mbappe preferând să continue la PSG, care i-a oferit cel mai mare contract din istoria fotbalului. Deși îi promisese lui Florentino Perez că va merge la Real Madrid, vârful de 23 de ani a acceptat să continue pe Parc des Princes până în 2025.
"Mereu am spus că Paris este casa mea. Vreau să câștig trofee aici și să ne distrăm împreună, ca întotdeauna. Mulțumesc", a fost mesajul lui Kylian, chiar înainte de partida cu Metz.
Odată intrat pe teren, Mbappe a făcut un nou meci magic, arătând încă o dată de ce cei mai mulți dintre specialiști îl văd deja cel mai bun jucător din lume.
Francezul a reușit o triplă, în minutele 25, 28 și 50, aducând sărbătoarea pe Parc des Princes. În ultimele săptămâni, atmosfera în tribunele stadionului parizian a fost una încărcată, fanii reproșându-le jucătorilor și conducerii un nou eșec în Champions League, dar acum, odată cu noua înțelegere cu Kylian, lucrurile s-au schimbat la 180 de grade
Celelalte goluri pentru campioana Franței au purtat semnătura lui Neymar și Di Maria, argentinianul luându-și rămas bun cu un gol și un assist de la formația pentru care a evoluat în ultimii 7 ani. Aflat la final de contract, Di Maria nu a primit vreo ofertă de prelungire și va merge, cel mai probabil, la Juventus.
Cu reușita din această seară, Neymar a intrat și el în "clubul 100", doar 6 jucători în istoria parizienilor reușind să marcheze peste 100 de goluri în tricoul lui PSG.
Grație triplei din această seară, Mbappe a terminat campionatul cu 25 de goluri, cucerind și titlul de golgheter. Francezul de 23 de ani s-a luptat până în ultima rundă cu Ben Yedder, de la Monaco, atacant care a terminat sezonul cu 24 de reușite (acesta a marcat "doar" un gol în deplasarea de la Lens, de azi).

Clasamentul final din Ligue 1: St Etienne încă speră la prima ligă

Metz, adversara lui PSG de azi, nu avea cum să mai evite unul dintre ultimele 3 locuri din clasament, indiferent de rezultat. Totuși, oaspeții aveau șansa să prindă barajul, condiția fiind să obțină același număr de puncte ca Saint Etienne, în deplasarea de la Nantes. Cele două formații erau la egalitate de puncte, dar Metz avea un golaveraj mult mai bun.
St Etienne, o echipă legendară în Franța, care până în acest sezon avea cele mai multe titluri cucerite (10, a fost egalată de PSG), a trăit periculos până spre finalul partidei de la Nantes, "canarii" deschizând scorul în minutul 23. Fără vreo miză, Nantes nu a reușit să fie concentrată până la final, astfel că Saint Etienne a egalat în minutul 79, prin Hamouma, asigurându-și locul de baraj.
Rezultatele ultimei etape din Ligue 1
  • Angers - Montpellier 2-0
  • Brest - Bordeaux 2-4
  • Clermont - Lyon 1-2
  • Lens - Monaco 1-2
  • Lille - Rennes 2-2
  • Lorient - Troyes 1-1
  • Marseille - Strasbourg 4-0
  • Nantes - St Etienne 1-1
  • PSG - Metz 5-0
  • Reims - Nice 2-3
Campioana PSG, Monaco și Marseille vor evolua în sezonul viitor de Champions League, Nice și Rennes merg în Europa League, în timp ce în liga secundă au retrogradat Metz și Bordeaux.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo