Încă de ieri era clar că Mbappe va rămâne la PSG, deși la un moment dat trecerea lui la Real Madrid părea o formalitate. Arabii care finanțează campioana Franței au supralicitat și i-au oferit atacantului condiții incredibile, astfel că acesta nu a mai avut vreun argument să spună "nu".
În această seară, într-un video postat pe toate rețelele de socializare, PSG a confirmat că s-a înțeles cu Mbappe pentru un nou contract, valabil până în 2025.
"Istoria noastră se scrie aici. Aici este Paris!", a fost mesajul vârfului de 23 de ani pentru fani.
Ligue 1
Messi, apărat de un coechipier de la PSG: "Dacă nu înscrie 50 de goluri, lumea vorbește"
26/06/2022 LA 11:35
Cifrele afacerii nu sunt publice și probabil nu vor fi vreodată, dar presa din Vest vehiculează sume astronomice. Se vorbește despre un salariu de peste 50 de milioane de euro/an, dar și de un bonus de instalare de aproximativ 150 de milioane de euro (alte publicații au supralicitat până la 300 de milioane chiar).
Cert e că Mbappe rămâne la PSG încă cel puțin 3 ani și va avea puteri sporite, Marca anunțând că acesta va avea un cuvânt important de spus cu privire la viitorul antrenor, dar și la utilitatea unor anumite transferuri.
Înainte de meciul cu Metz, din această seară, Mbappe a prezentat un tricou cu numărul 2025, adică anul până când e valabil noul contract.
"Mereu am spus că Paris este casa mea. Vreau să câștig trofee aici și să ne distrăm împreună, ca întotdeauna. Mulțumesc", a fost mesajul lui Kylian.
Știrea inițială

Mbappe semnează un nou contract cu PSG

Jurnalistul italian Gianluca Di Marzio de la Sky Sport, specialist în transferuri, anunță că atacantul francez s-a decis să rămână la PSG, iar anunțul oficial ar urma să vină chiar în această seară.
Real Madrid este pe cale să primească știrea teribilă: transferul lui Kylian Mbappe a eșuat! Să fie practic oficializată, pentru că îinformații în acest sens sunt încă de vineri.
Potrivit lui Gianluca Di Marzio, atacantul francez își va reînnoi contractul cu PSG. Jurnalistul italian de la Sky Sports, specialist în piața transferurilor, dă asigurări că un eventual anunț va fi făcut astăzi, dar că decizia a fost deja luată și că jucătorul va renunța la acordul verbal pe care îl avea deja cu Real Madrid.

Kylian Mbappe își va reînnoi contractul cu PSG! "Decizia a fost deja luată". Când este așteptat anunțul oficial

Kylian Mbappe este așteptat să facă anunțul oficial în această seară, după meciul PSG – Metz, din ultima etapă din Ligue 1, conform sursei citate,
De la Real Madrid nu există o poziție oficială. Ultimul care a luat cuvântul a fost Emilio Butragueno, directorul relațiilor instituționale ale clubului, și a făcut-o cu diplomația lui obișnuită. "Nu vorbim de jucători care nu sunt ai noștri. Avem un mare respect pentru el și pentru clubul său", a spus oficialul pentru Movistar Plus. Președintele Florentino Perez este în Serbia, unde asistă la finala din Euroligă dintre Real Madrid și Anadolu Efes.
Marca s-a consultat cu surse apropiate familiei lui Kylian Mbappe și acestea neagă că situația este rezolvată în termenii publicați de Gianluca di Marzio.
RMC Sport nu consideră închisă prelungirea contractului dintre PSG și Mbappe. Radioul francez arată clar că nu există nimic definitiv, dar că discuțiile sunt pe drumul cel bun.
Ligue 1
Mbappe, decisiv în demiterea lui Pochettino de la PSG? Cum a criticat francezul tactica antrenorului
26/06/2022 LA 10:53
Ligue 1
Ander Herrera știe de ce Mbappe a ales să rămână la PSG! Paralela făcută cu Ansu Fati la Barcelona
26/06/2022 LA 06:27