Formaţia din Belgia este deţinută în proporţie de 90% de Pairoj Piempongsant, iar acum, după criza generată de coronavirus, situaţia a devenit prea dificilă din punct de vedere financiar. Ca atare, belgienii au iniţiat discuţii pentru vânzarea clubului. În prezent, există interes din două părţi, însă patronul lui Lille, Gerard Lopez este în negocieri avansate. El chiar l-a trimis înainte ca sezonul să se suspende, pe Marc Ingla, directorul general al clubului din Hexagon, la un meci al lui Mouscron, pentru a vedea cum se simte realitatea "de la firul ierbii": cât sprijin are echipa din partea fanilor, cât de implicată e municipalitatea. Asta pentru că Pairoj Piempongsant îşi manifestase intenţia de a vinde încă din primăvară, dar decizia a devenit una şi mai clară odată cu pandemia de COVID-19.
"Există negocieri serioase între Lille şi Mouscron, iar o înţelegere ar putea fi semnată până la începutul weekendului viitor", notează sursa citată.
La Derniere Heure prezintă aceeaşi informaţie, venind în plus cu un detaliu care acreditează şi mai mult faptul că tranzacţia a intrat pe ultima sută de metri. Reprezentanţii lui Lille s-au întâlnit acum câteva zile cu antrenorul lui Mouscron, Bernd Hollerbach, care mai are contract cu belgienii până în 2022. Din câte se pare, antrenorul a transmis că vrea să îşi ducă angajamentul până la capăt şi nu e interesat să părăsească clubul, chiar dacă acţionariatul va fi schimbat.
Fotbal
Real Madrid nici nu vrea să audă de jucătorii trecuți de 30 de ani! Statistica transferurilor făcute
17/10/2022 LA 12:01

De ce caută Lille un "satelit"

Nu este pentru prima oară când Gerard Lopez încearcă să găsească un satelit pentru Lille. Omul de afaceri a discutat despre preluarea lui Gil Vicente (ianuarie 2017), a lui Belenenses (2019) şi a lui Vitoria (la începutul anului), dar nu a ajuns la un acord în niciuna dintre situaţii.
Acum, lucrurile par să urmeze cursul dorit de Lopez, mai ales că Lille are mai multă nevoie ca niciodată de un satelit, din cauza deciziei UEFA. Un club aflat sub egida forului internaţional va putea să împrumute maxim opt jucători în anul competițional 2020-2021. Apoi, odată cu sezonul viitor, numărul de jucători pe care un club îi poate împrumuta se va reduce la șase. Cum formația din Hexagon are foarte mulți fotbaliști sub contract, Lille trebuie să găsească o modalitate să rezolve situaţia. Iar trecerea lor sub contract cu o formaţie satelit pare varianta ideală.
Mouscron este o soluţie perfectă şi din punct de vedere al proximităţii, între cele două oraşe fiind o distanţă de aproximativ 30 de kilometri. Astfel, jucătorii pot fi uşor monitorizaţi şi nu vor acuza foarte mult şocul schimbării.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Manchester City a cheltuit cel mai mult în această vară! Cum arată topul celor mai scumpe loturi
05/09/2022 LA 15:45
Ligue 1
PSG, un nou succes în Ligue 1! Fără Rareș Ilie, Nice a obținut prima victorie a sezonului în Franța
31/08/2022 LA 21:29