Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Scene uluitoare în Conference League. Emiliano Martinez a primit 2 galbene, dar nu a fost eliminat. Explicația

Andrei Nicolae

Actualizat 18/04/2024 la 23:14 GMT+3

Seara de joi din Conference League a oferit un moment incredibil în duelul dintre Aston Villa și Lille, care a fost decis la loviturile de deparatajare. Emiliano Martinez, portarul englezilor, a văzut două cartonașe galbene, al doilea la penalty-uri, însă nu a fost eliminat, fiind acoperit de o regulă mai puțin știută din fotbal.

Emiliano Martinez portier d'Aston Villa reçoit un deuxième carton jaune face à Lille sans pour autant être expulsé.

Credit imagine: Getty Images

Lille și Aston Villa au oferit un meci de-a dreptul spectaculos în sferturile Conference League, încheiat la loviturile de departajare cu multe semne de întrebare în dreptul urmăritorilor. După ce în tur formația din Birmingham s-a impus cu 2-1, echipa din hexagon a revenit pe teren propriu și a fost extrem de aproape să tranșeze "dubla" în 90 de minute, însă Villa a marcat pe final.
În prelungiri, nicio echipă nu a mai înscris, astfel că meciul s-a îndreptat spre loviturile de departajare, unde s-a petrecut un moment cum rar s-a mai văzut. Emiliano Martinez, portarul lui Aston Villa, a parat prima lovitură a francezilor, după care a provocat peluza aflată în spatele său, dansând în fața ei și făcându-i semn să tacă.
Arbitrul partidei, Ivan Kružliak, l-a îndemnat pe argentinian să se oprească din a provoca fanii echipei adverse și l-a trimis mai departe de peluză, însă sud-americanul tot nu s-a oprit. Martinez a făcut semne către tribuna stadionului din Lille de această dată, iar centralul nu a mai rezistat și s-a îndreptat către el, ridicând cartonașul galben.
Citește și:

Martinez a primit 2 galbene, însă nu a fost eliminat. Explicația

Merită menționat că portarul sud-american mai avea un galben primit în prima repriză, astfel că toată lumea se aștepta să fie eliminat în momentul în care a văzut al doilea cartonaș. Cu toate acestea, Kružliak s-a întors la locul său fără să îi arate roșu lui "Dibu", lăsând majoritatea urmăritorilor stupefiați.
Deși toată lumea se aștepta ca antrenorul slovac să fi greșit flagrant, se pare că a luat decizia corectă, prin prisma unei reguli puțin știute în fotbal. În cazul în care un meci ajunge la loviturile de departajare, toate cartonașele primite de jucători până atunci se "șterg", astfel că Martinez la momentul penalty-urilor nu mai avea în cont niciun galben. De aceea, argentinianul nu a primit roșu, a rămas în poartă și a mai salvat un penalty, contribuind din plin la calificarea echipei sale în semifinale.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol