Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Emiliano Martinez, suspendat de UEFA, chiar dacă nu a fost eliminat după cele două cartonașe galbene

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 21/04/2024 la 15:19 GMT+3

UEFA a anunțat că Emiliano Martinez, portarul lui Aston Villa, va fi suspendat pentru manșa tur a semifinalei UEFA Europa Conference League, împotriva lui Olympiacos. Portarul argentinian primise al doilea "galben" în timpul loviturilor de departajare, dar nu a fost eliminat, datorită unei "portițe" a regulamentului.

Emiliano Martinez ukarany drugą żółtą kartką, ale mógł pozostać na boisku

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
Emiliano Martinez a fost protagonistul unui episod rar văzut în fotbal. Campionul mondial a primit al doilea cartonaș galben, în timpul loviturilor de departajare din meciul retur al sferturilor Conference League, împotriva celor de la Lille.
Argentinianul a primit primul avertisment în minutul 39 al partidei, care s-a încheiat cu scorul de 2-1 pentru francezi. După prelungiri, s-a ajuns la loviturile de departajare, unde fostul portar al lui Arsenal "și-a făcut numărul" în stilul caracteristic.
Eficient, dar în aceeași măsură provocator, Emi Martinez a primit al doilea cartonaș galben de la arbitru, dar nu a fost eliminat, continuând să apere poarta echipei din Birmingham. Într-un final, acesta a reușit să pareze două execuții ale adversarilor și și-a calificat echipa în semifinalele Conference League.
Decizia de a-l lăsa pe Martinez pe teren a fost una contestată atât de echipa adversă, cât și în presă, asta până a ieșit la iveală paragraful din regulamentul de arbitraj care i-a oferit "portița" argentinianului de a rămâne pe teren până la finalul penalty-urilor:
"Avertismentele primite în timpul meciului (inclusiv prelungiri) nu se păstrează și la loviturile de departajare. Un jucător care primește galben în timpul meciului și la loviturile de departajare nu e eliminat", este un paragraf din regulament, citat de GSP.ro.
Citește și:

UEFA a anunțat suspendarea lui Martinez

La câtava zile de la aceste evenimente, UEFA a venit cu hotărârea finală în cazul lui Martinez, care până la urmă va fi suspendat pentru manșa tur a semifinalei cu Olympiacos: "Emiliano Martinez va fi suspendat pentru prima manșă a semifinalelor UEFA Europa Conference League împotriva Olympiakos FC, programată pe 2 mai 2024. Temeiul suspendării sale este stabilit la articolul 52.02(b) din Regulamentul UEFA Europa Conference League (sezonul 2023/24).
Începând cu primul meci din faza grupelor, jucătorii și oficialii echipelor sunt suspendați pentru următorul meci din competiție după trei avertismente, care nu au avut ca efect un cartonaș roșu, precum și în urma oricărui avertisment cu număr impar (al cincilea, al șaptelea, al nouălea...etc) încasat ulterior.
Jucătorul a fost avertizat de trei ori în timpul sferturilor de finală ale competiției, după cum urmează: un cartonaș galben în prima manșă, disputată pe 11 aprilie, un altul în manșa secundă, jucată pe 18 aprilie, și un al treilea văzut tot în returul din 18 aprilie, în timpul executării loviturilor de departajare", a explicat forul continental printr-un comunicat.
Din ceea ce reiese, Martinez nu ar fi fost suspendat pentru următorul meci dacă nu ar fi primit cartonașul galben și în meciul tur. "Galbenul" primit în timpul loviturilor de departajare a fost al treilea avertisment, iar acesta, cumulat cu primele două, nu îi permite să evolueze în manșa tur de pe teren propriu.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo