Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Planul "B" pentru PSG, dacă nu îl poate transfera pe Messi. Dybala vine în locul lui Mbappe

Cristian Mihală

Actualizat 07/12/2020 la 07:54 GMT+2

PSG pare că s-a consolat cu gândul că îl va pierde vara viitoare pe Kiylian Mbappe şi încearcă să îi găsească un înlocuitor pe măsură. Lionel Messi e cap de listă, dar francezii au şi o variantă "B", dacă argentinianul nu va putea fi adus.

Mbappe şi Messi ar putea schimba campionatele, în vară

Credit imagine: Eurosport

După victoria cu Manchester United, Neymar a surprins, punctând că e sigur că, din sezonul viitor, va evolua din nou alături de Messi, bunul său prieten. Campioana din Hexagon a înţeles că Mbappe, care a refuzat mai multe oferte de prelungire a contractului, va trebui să fie lăsat să se transfere la Real Madrid, pentru a nu îl pierde ulterior gratis. PSG vrea să profite de situaţia lui Messi de la Barcelona, argentinianul refuzând prelungirea contractului.
Totuşi, după alegerile pentru preşedinţia catalanilor, e de aşteptat ca noul conducător să încerce să îl convingă pe decar să rămână, astfel că PSG nu poate fi sigură de nimic în "operaţiunea Messi". Ca atare, Mundo Deportivo susţine că Nasser Al-Khelaifi are şi o variantă de rezervă. Paulo Dybala este varianta de rezervă, francezii dorind să profite de situaţia sud-americanului de la Juventus. Sub comanda lui Pirlo, "La Joya" a evoluat destul de puţin, fostul mijlocaş preferând un atac format din Ronaldo şi Morata.
În aceste condiţii, pretenţiile lui Juventus vor fi uşor de onorat de PSG, care va dispune de o sumă impresionantă în urma transferului lui Mbappe. Misiunea nu va fi totuşi uşoară, în contextul în care şi alţi granzi ai Europei îl curtează pe Dybala. Barcelona şi în special Real Madrid sau Manchester United s-au interesat în ultima perioadă de argentinian.

Dybala a cerut 15 milioane de euro/an

Chiar dacă cele două cluburi se vor înțelege, rămâne de văzut în ce măsură PSG va fi dispusă să îi satisfacă pretențiile financiare sud-americanului.
Într-un interviu acordat pentru CNN, Dybala a dezvăluit că Juventus nu i-a făcut încă o propunere de prelungire a contractului scadent în 2022. Lucru care a surprins, în condițiile în care "Bătrâna Doamnă" a anunțat prin vocea directorului sportiv că părțile s-au așezat la masa tratativelor.
Gazzetta dello Sport a "săpat" pe marginea subiectului și a aflat că, cel mai probabil, vârful sud-american a ascuns adevărul. Asta pentru că Juve i-a făcut o ofertă extrem de tentantă, de 12 milioane de euro/anual. Un salariu mult mai bun decât cel din prezent, în condițiile în care "La Joya" e retribuit acum cu "doar" 7,3 milioane de euro/stagiune.
În mod neașteptat, Dybala a refuzat propunerea, tranmițându-le șefilor torinezilor că nu va semna o extensie a prezentei înțelegeri decât dacă va fi remunerat cu 15 milioane de euro/an.
În vara lui 2019, tot salariul a fost cel care a fost marea problemă în cazul transferului la Tottenham, deși cele două cluburile aproape că bătuseră palma pentru suma mutării. Dybala a continuat în cele din urmă la Juve și l-a convins pe Sarri că poate fi o piesă importantă în angrenajul echipei.
După un sezon excelent, Juve a vrut să îl securizeze cu un nou contract, însă Dybala "joacă tare". Asta şi pentru că știe că mai multe formaţii puternice din Europa sunt pe urmele lui.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo