Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pochettino își face la PSG dream-team pentru cucerirea Ligii: Eriksen și Dele Alli, spre Paris

Cristian Mihală

Actualizat 04/01/2021 la 18:01 GMT+2

Mauricio Pochettino este foarte aproape să îl aducă pe Christian Eriksen la PSG. Și Dele Alli e o variantă pentru finalista de sezonul trecut din Champions League.

Mauricio Pochettino lors de sa première séance d'entraînement avec le PSG

Credit imagine: Getty Images

Aventura lui Eriksen la Inter se apropie de final. Danezul va putea părăsi clubul din Milano chiar în mercato-ul din ianuarie, conform declarațiilor lui Beppe Marotta, președintele "nerazzurrilor".
"Da, Eriksen este de vânzare. Nu este o pedeapsă, i-a fost greu să se adapteze și va trebui să găsim o soluție adecvată. Este corect să-i oferim posibiliatea să plece în altă parte, pentru a juca mai mult", a declarat Beppe Marotta, citat de Gazzetta dello Sport.
Mijlocașul care a evoluat impresionant la Tottenham nu s-a înțeles deloc cu Antonio Conte, care voia ca acesta să fie mult mai disciplinat tactic și să sprijine mai mult apărarea. Ca atare, să rămână încă jumătate de sezon la formația nerazzurră pare cea mai proastă alternativă, judecând după relația avută cu antrenorul.
Cele mai mari șanse pentru un transfer le are PSG, anunță AS, acolo unde Pochettino, fostul său antrenor de la Tottenham, îl vede o piese importantă din puzzle. Prin calitatea paselor danezului, campioana Franței ar crește enorm ofensiv, iar Neymar și Mbappe ar avea mult mai multe ocazii să înscrie. PSG ar deveni cu siguranță una dintre cele mai bune formații din Europa din punct de vedere ofensiv, iar visul de cucerire al Ligii ar putea deveni în curând realitate.
Campioana din Hexagon a fost aproape să îl aducă pe danez și în iarna trecută, dar în cele din urmă acesta a ales Inter, o decizie neinspirată, judecând de ce s-a întâmplat ulterior.

Și Dele Alli e dorit de Pochettino la PSG

Eriksen nu e singurul jucător pe care Pochettino l-a avut sub comandă la Spurs și care poate ajunge în această iarnă la Paris. Pochettino și Dele Alli au o relație foarte bună, începută în 2015. Managerul sud-american l-a urmărit atent pe Alli, care evolua la MK Dons, în ligile inferioare din Anglia. Argentinianul a rămas impresionat de calitățile tânărului mijlocaș și l-a transferat la Spurs în schimbul a 5 milioane de lire. Dele a devenit o piesă de bază în primul "11" al lui Tottenham: sub comanda lui Pochettino, Alli a jucat inclusiv în finala UEFA Champions League din 2019, pierdută de londonezi în fața lui Liverpool.
Lucrurile s-au schimbat la 180 de grade în toamna trecută, odată cu demiterea lui Pochettino. Pe banca lui Tottenham a fost adus Jose Mourinho, care nu l-a privit cu ochi buni pe Dele Alli. Englezul a devenit rezervă de lux la Spurs, iar relația rece pe care o are cu managerul portughez a ieșit în evidență inclusiv la ultimul meci, când Dele a avut o ieșire nervoasă.
În aceste condiții, numirea lui Pochettino la PSG ar putea reprezenta salvarea lui Dele Alli, care își dorește enorm să prindă cât mai multe minute la cel mai înalt nivel. Astfel, există șanse reale ca managerul argentinian să încerce transferul lui Alli încă din luna ianuarie, pentru a întări linia mediană a parizienilor și pentru a-l revitaliza pe jucătorul descoperit în 2015.
Cum ar putea arăta PSG în a doua parte a sezonului:
  • Navas - Kehrer, Marquinhos, Kimpembe, Bernat - Verratti, Eriksen - Di Maria, Alli, Neymar - Mbappe
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo