Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Președintele unui club din optimile UCL anunță că îl vrea pe Hazard: "Merg după el în Spania, dacă e nevoie"

Cristian Mihală

Publicat 16/12/2021 la 08:41 GMT+2

Președintele lui Lille, Olivier Letang, a declarat că formația din Hexagon ia în calcul tot mai serios să îl transfere pe Eden Hazard, în fereastra de mercato din iarnă. Belgianul s-ar întoarce astfel la clubul care l-a lansat în fotbalul mare.

Eibar Real Madrid Hazard

Credit imagine: Getty Images

Jonathan Ikone s-a înțeles cu Fiorentina, atacantul de bandă al lui Lille urmând să ajungă în Serie A pentru 21 milioane de euro. Dar campioana din Hexagon pregătește o mutare care să îl facă uitat pe francezul de 23 de ani. Președintele lui Lille, Olivier Letang, a dezvăluit că echipa sa studiază foarte atent posibilitatea ca Eden Hazard să fie readus la clubul din Ligue 1.
"O întoarcere a lui Hazard? Poate părea imposibil, dar nu este deloc imposibil să-l vezi aici. Merg în Spania după el dacă este nevoie. Este un jucător incredibil", a spus președintele lui Lille, Olivier Letang.
Hazard este la Real Madrid o umbră a fotbalistului care impresiona la Chelsea, astfel că Florentino Perez face tot posibilul să scape de el, mai ales că Ancelotti nu îl vede o soluție pentru primul "11". Belgianul a avut de curând o ofertă de 21 de milioane de lire de la West Ham, dar "galacticii" au considerat că suma este prea mică pentru un fotbalist pe care au plătit aproape de 5 ori mai mult. Totuși, în contextul în care pentru la vară se pregătesc operațiunile Mbappe și Haaland, Real Madrid are nevoie de lichidități și știe că, dacă așteaptă prea mult, cota lui Hazard, și așa în picaj, se va prăbuși de tot.
După seria de accidentări din ultimii ani, Hazard probabil nu va mai reveni vreodată la nivelul de la Chelsea, dar în Ligue 1 ar putea încă să strălucească, în contextul în care, în afară de PSG, celelalte formații sunt modeste. Belgianul ar avea astfel ocazia să evolueze constant și să prindă fără emoții lotul Belgiei pentru Mondialul din Qatar.
Hazard a jucat 194 de meciuri oficiale pentru actuala campioană a Franței, reușind 50 de goluri și 53 de pase decisive. Cu el în echipă, Lille a reușit dubla istorică în 2011, câștigând campionatul și Cupa. Din acea echipă, mai făceau parte, pe lângă starul lui Real Madrid, fotbaliști precum Rami, Debuchy, Cabaye sau Gervinho.
CITEȘTE ȘI:

Hazard s-ar întoarce pe Stamford Bridge ca adversar

Dacă mutarea se va materializa, Eden Hazard va reveni pe Stamford Bridge din postura de adversar. Belgianul a cunoscut la Chelsea cele mai mari succese din carieră, dar acum ar putea să încerce să o elimine din optimile Champions League.
Lille a fost fără doar și poate cea mai ghinionistă echipă de la tragerea la sorți de luni. Deși a câștigat grupa din UCL, campioana Franței a avut parte de cel mai greu adversar posibil din urna outsiderelor: Chelsea, deținătoarea trofeului. Interesant e că francezii au fost atât de lipsiți de șansă încât au fost extrași contra trupei lui Tuchel la ambele trageri, după ce prima a fost anulată, ca urmare a erorilor făcute de UEFA.
În consecință, campioana Franței are o misiune imposibilă în februarie, Chelsea fiind mare favorită în dubla din optimi.
Real Madrid l-a achiziţionat pe internaţionalul belgian Eden Hazard pentru 100 de milioane de euro în vara anului 2019, când l-a transferat de la echipa engleză Chelsea Londra. El s-a confruntat însă cu perioade dificile, marcate de numeroase accidentări.
4 goluri a marcat Hazard, din 2019, de când a sosit pe Bernabeu. El are o medie de o reușită la 10 meciuri. La Chelsea, formație pentru care a evoluat 7 ani, belgianul a punctat de 85 de ori în 245 de partide, fiind printre protagoniștii Premier League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo