Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rocada mare, în fotbal! Zidane, spre PSG, Pochettino merge la United

Cristian Mihală

Publicat 19/11/2021 la 12:21 GMT+2

Zinedine Zidane a primit o ofertă de nerefuzat de la PSG, anunţă Mundo Deportivo, care notează că Al Khelaifi face tot posibilul ca "Mister Champions League" să fie adus cât mai curând pe banca tehnică a parizienilor. Mauricio Pochettino ar urma să se îndrepte către Manchester United.

Zinedine Zidane con el trofeo de la Champions League 2017/2018

Credit imagine: Getty Images

PSG a făcut o campanie de achiziţii fără echivalent în istoria fotbalului, aducându-i în această vară pe Lionel Messi (căpitanul Barcelonei şi câştigătorul a 6 Baloane de Aur), pe Sergio Ramos (căpitanul Realului), pe Donnarumma (cel mai bun jucător de la Euro), dar şi pe Wijnaldum sau Hakimi, printre cei mai buni din lume pe posturile lui.
Chiar şi aşa, PSG este departe de nivelul dorit, iar şansele să câştige Champions League au scăzut dramatic, după ce parizienii au o misiune imposibilă în a-şi câştiga grupa de UCL (unde evoluează alături de City, o altă mare favorită la trofeu). Ca atare, foarte probabil francezii vor întâlni în optimi o câştigătoare de grupă, iar traseul va fi mult mai greu pentru a ajunge în fazele finale ale competiţiei.
Pochettino pare depăşit, nu doar din prisma faptului că nu reuşeşte să stăpânească un vestiar plin de vedete, dar şi din punct de vedere profesional. Nu i-a găsit locul lui Messi în teren, oamenii din atac se repliază foarte rar, ceea ce expune mult defensiva. Per ansamblu, în acest moment PSG nu arată nici pe departe ca o câştigătoare de Champions League, având un joc mult mai slab decât Bayern, Liverpool şi City, principalele favorite la trofeu.
CITEŞTE ŞI:

Zidane, ofertă imbatabilă de la PSG

În acest context, presa din Vest vorbeşte tot mai mult despre înlocuirea fostului tehnician al lui Tottenham cu Zinedine Zidane, antrenor liber de contract după despărţirea de Real Madrid. Mai mult, se pare că Zizou a primit o ofertă de nerefuzat din partea lui PSG, iar numirea lui ar avea şanse mari să se înfăptuiască în următoarele săptămâni.
"Negocierea a început deja, propunerea clubului PSG este de nerefuzat, iar în Qatar evoluția discuțiilor este aşteptată cu sufletul la gură", notează Mundo Deportivo.
Zidane a refuzat de curând Newcastle şi Manchester United, agentul său transmiţând că omul care a cucerit 3 Ligi ale Campionilor cu Real Madrid, ca tehnician, nu consideră Premier League pe stilul său. Se părea că Zizou aştepta să fie numit pe banca tehnică a Franţei, dar acest lucru s-ar întâmpla abia peste un an, după Mondialul din 2022. În plus, nu există vreo certitudine că Federaţia Franceză va renunţa la Deschamps, ci doar o discuţie de principiu între Zizou şi preşedintele Federaţiei. Totuşi, dacă Franţa va câştiga CM, Federaţia nu are cum să nu îi propună lui Deschamps să continue, astfel că venirea fostului mare mijlocaş de la Juve şi Real pe banca naţionalei nu poate fi privită ca o variantă sigură.
Conform jurnaliștilor din Hexagon, Al Khelaifi e gata să facă orice sacrificiu pentru a-l convinge pe Zidane să semneze în perioada următoare, văzându-l un personaj cheie din două puncte de vedere: nu doar că e garantul performanțelor în UCL, dar poate fi decisiv în convingerea lui Mbappe să rămână. Starul de 22 de ani a recunoscut că a avut doi idoli în fotbal: Ronaldo și Zidane. De altfel, dorința atât de arzătoare de a ajunge la Real Madrid e inspirată din visul de a-i călca pe urme eroului său din copilărie.

Pochettino, spre Manchester United

Ole Gunnar Solskjaer este în continuare tehnicianul lui United, dar asta pentru că oficialii de pe Old Trafford nu găsesc o soluţie care să ofere garanţii. S-a vehiculat varianta Conte, însă în cele din urmă italianul a ajuns la Tottenham, sătul să aştepte o confirmare clară din Teatrul Viselor.
În acest moment, numele care a fost cel mai uzitat când a fost vorba de înlocuirea lui Ole a fost cel al lui Brendan Rodgers. Nord-irlandezul vrea să vină la United, dar conducerea nu e foarte convinsă că alegerea e una care să scoată echipa din criză şi să o ducă la acelaşi nivel cu Liverpool, City sau Chelsea. În paralele s-a încercat un ultim asalt pentru Zidane, dar francezul a rămas ferm pe poziţii: nu îşi doreşte să antreneze în Premier League.
Demiterea lui Pochettino de la PSG ar fi imediat speculată de "diavoli", susţin atât jurnaliştii spanioli, cât şi cei englezi. De altfel, numele argentinianului a mai fost vehiculat în trecut, imediat după despărţirea acestuia de Spurs. S-a preferat atunci să i se ofere credit lui Solskjaer, decizie pe care acum oficialii lui United o regretă. Chiar dacă nu a confirmat la PSG, Pochettino cunoaşte perfect Premier League, unde a făcut din Tottenham o adevărată forţă. După plecarea lui, clubul s-a scufundat: o prezenţă constantă în Liga Campionilor, Spurs a ajuns cu argentinianul la timonă până în finala UCL (ultim act pierdut cu Liverpool). Ca atare, Pochettino ar fi varianta ideală a lui United, în acest moment, având în vedere că ceilalţi antrenori de top din Europa sunt imposibil de adus.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo