După un start ezitant de sezon, Paris Saint-Germaine părea că și-a revenit, obținând 4 victorii la rând în campionat, dar acum stafful tehnic are mari bătăi de cap pentru a alcătui un prim "11" pentru confruntarea de pe Stade des Costieres.

Marquinhos, Marco Verratti, Julian Draxler, Thilo Kehrer, Juan Bernat and Mauro Icardi sunt accidentați, Angel Di Maria și Layvin Kurzawa sunt suspendați, în timp ce Ander Herrera a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Danilo Pereira și Colin Dagba au intrat în contact cu persoane cu COVID-19 și sunt izolați, în timp ce unii jucători care au mers la naționale, pentru partidele internaționale, abia s-au întors la club și ar fi foarte riscant să fie folosiți, riscându-se accidentări.

Fotbal
Tuchel, după finala Champions League: "Am piercut cu 1-0 în fața celei mai bune echipe din Europa"
23/08/2020 LA 23:23

"Avem nevoie de ambiție și curaj pentru partida de vineri pentru că suntem într-o situație grea. Vrem să atacăm și să nu primim goluri, dar va fi foarte dificil. Trebuie să fim atenți cu jucătorii care tocmai s-au întors de la echipele naționale, în primul rând cu Mbappe și Neymar. Probabil că vom avea doar 11-12-maximum 13 jucători apți complet. Am dureri de cap pentru această partidă, dar sper lucrurile să fie mai ok săptămâna viitoare, cu Manchester United, în Champions League", a spus Tuchel la conferința de presă.

Tuchel, despre invitația lui Leonardo de a pleca, dacă nu îi convine situația de la PSG

Tehnicianul lui PSG a criticat politica de transferuri a clubului, Danilo, Moise Keane și Rafinha fiind transferați pe ultima sută de metri. Directorul sportiv al finalistei Ligii, Leonardo, a fost extrem de deranjat de spusele tehnicianului și i-a dat de înțeles că e liber să plece, dacă nu îi convine ce se întâmplă la club.

Întrebat pe marginea subiectului, Tuchel a încercat să "îngroape securea războiului", punctând că nu a făcut altceva decât să își facă public punctul de vedere, în dorința ca lucrurile să intre, în viitor, pe făgașul normal.

"Evident că am auzit ce a spus (n.r. Leonardo). Eu mi-am făcut cunoscută opinia, în fotbal consider că e greșit să iei lucrurile personal. Nu am vrut să jignesc pe nimeni sau să arăt cu degetul. Nu am vorbit cu el de la acea declarație, m-am concentrat pe pregătirea echipei. La orice club poate să apară un conflict de acest gen, dar lucrurile nu trebuie luate personal. Sunt aici să lupt pentru echipă și am spus ceea ce am considerat. Consider că acel subiect e închis", a mai spus Tuchel.

https://imgresizer.eurosport.com/unsafe/0x0/filters:format(jpeg):focal(1228x538:1230x536)/origin-imgresizer.eurosport.com/2020/10/15/2915162.png
Champions League
PREVIEW Finala UEFA Champions League, dintre PSG - Bayern Munchen
23/08/2020 LA 19:05
Champions League
PSG merge în finala Champions League după o victorie clară cu RB Leipzig!
18/08/2020 LA 17:05