Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Soarta lui Pochettino atârnă de un fir de ață. Conducerea lui PSG îl vrea neapărat pe Zidane

Cristian Mihală

Actualizat 20/09/2021 la 08:09 GMT+3

Oficialii lui PSG fac un marcaj tot mai strâns la Zinedine Zidane, pentru a-l aduce pe banca formației din capitala Franței. Tehnicianul e atras de ofertă, dar are două mari semne de întrebare privind oportunitatea venirii la clubul de pe Parc des Princes.

Mauricio Pochettino

Credit imagine: Getty Images

PSG vine după cea mai impresionantă campanie de achiziții din istoria fotbalului, în această vară la Paris sosind Messi, Sergio Ramos, Hakimi, Wijnaldum sau Donnarumma. Mulți văd că banca tehnică e în acest moment singurul punct nevralgic al echipei, iar Al Khelaifi pare și el să fi înțeles că o astfel de formație, înțesată de vedete, e o pălărie prea mare pentru Pochettino.
Obișnuit să lupte doar pentru un loc de Champions League cu Spurs, în Premier League, tehnicianul argentinian pare limitat și nu e capabil să gestioneze relațiile cu vedetele din vestiar. Dovadă în acest sens ce s-a întâmplat aseară, cu Lyon, când Messi a fost schimbat și a refuzat să îi strângă mâna antrenorului.
Presa franceză speculează că, după egalul de la Bruges, în Champions League, un eventual eșec cu Manchester City, în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume i-ar putea fi fatal lui Mauricio Pochettino. Conducerea clubului l-a contactat deja pe Zinedine Zidane, anunță le10sport.com, dar acesta a refuzat să dea pentru moment un răspuns ferm. Pe de-o partez, fostul mare mijlocaș e onorat de posibilitatea să aibă un asemenea lot, care i-ar cimenta și mai mult titulatura de "Mister Champions League", după performanțele unice reușite pe banca lui Real Madrid. Totodată, Zizou are cel puțin două motive pentru care ezită să dea curs unei astfel de oportunități, notează jurnaliștii din Hexagon.
CITEȘTE ȘI

Argumente pro și contra pentru Zidane la PSG

Zidane e fără îndoială unul dintre cei mai mari antrenori ai lumii și unul dintre puținii tehnicieni de valoare certă aflați liberi de contract. Celălalt ar fi Conte, dar italianul nu cadrează deloc cu filosofia clubului și cu lotul avut la dispoziție.
Conducerea lui PSG vrea să parieze pe Zizou și din alt motiv, dincolo de faptul că ar fi un garant al performanțelor. Fostul mare mijlocaș e idolul lui Mbappe, iar venirea acestuia pe Parc des Princes ar fi un argument solid pentru ca vârful să își prelungească, în sfârșit, contractul.
Ajuns la 49 de ani, Zidane ezită să vină la PSG din două motive. E născut în Marsilia și a recunoscut că echipa lui de suflet este OM, chiar dacă nu a apucat să joace vreodată pentru trupa de pe Velodrome. Al doilea lucru pe care fostul tehnician al Realului îl are în vedere e legat de postul de selecționer al Franței. Acesta are un acord de principiu cu șeful Federației, urmând a prelua naționala după Mondialul din Qatar, când lui Deschamps îi expiră contractul.
Totuși, CM 2022 e abia peste mai bine de un an, astfel că Zizou ar trebui să rămână departe de fotbal foarte mult timp, lucru care se pare că nu îi convine. Cu siguranță că vor fi în continuare tatonări, iar în câteva săptămâni nu ar fi exclus ca acesta să revină în fotbal pentru a o duce pe PSG spre prima Ligă a Campionilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo