Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un fost mare jucător al lui PSG e convins: "Messi nu își va lăsa amprenta la Paris"

Cristian Mihală

Publicat 13/02/2022 la 16:37 GMT+2

Jerome Rothen, fost jucător la PSG în perioada 2004-2010, a analizat prestațiile lui Lionel Messi în tricoul echipei din Paris și a prefațat dubla cu Real Madrid, din optimile Champions League.

Paris Saint-Germain's Argentinian forward Lionel Messi reacts during the French L1 football match between Paris-Saint Germain (PSG) and Le Stade rennais Football Club at The Parc des Princes Stadium in Paris on February 11, 2022

Credit imagine: Getty Images

Odată cu venirea lui Messi și cu super-transferurile din vară, PSG era văzută de destui specialiști drept formația cu prima șansă în Champions League. Până acum, însă, formația lui Pochettino nu a convins. Dacă în Ligue 1, are avans liniștitor, pentru că nivelul e foarte scăzut, în UCL francezii au mers în fazele eliminatorii de pe locul secund.
Excepțional la Barcelona și în stagiunea trecută, Messi pare un cu totul alt jucător, el nereușind încă se se integreze în mecansimul liderului din Hexagon. Jerome Rothen, fostul mare mijlocaș al parizienilor, este de părere că argentinianul nu e concentrat 100% la ce se întâmplă la club și consideră că nu există ingredientele necesare pentru ca sud-americanul să aibă prestațiile de pe Camp Nou.
"Messi nu își va lăsa amprenta la PSG. Este băiatul altui club, Barça, care este viața lui, acel oraș îl definește. Se duce acolo când sunt zile libere, este doar în trecere la Paris. Nimeni nu se aștepta să ajungă aici, nici măcar el. A semnat pe doi ani, la 34 de ani, este cu siguranță cel mai bun jucător din istorie, dar nu mai are picioarele de dinainte. Și, în plus, nu are aceeași echipă sau aceiași colegi. Trebuie să te simți bine la un club și acum la PSG sunt multe probleme cu adaptarea fotbaliștilor aduși în vară. Pentru ca Leo să se simtă bine e nevoie de un grup unit, care să îl vadă ca pe un lider. Deci nu cred că va lăsa o impresie ca Ibrahimovic, de exemplu. Deși istoria lui PSG este mai scurtă, au fost jucători grozavi precum Rai, Luis Fernandez... Nu-l poți pune pe Messi acolo, lângă ei", a spus Rothen, citat de Marca.
CITEȘTE ȘI:

Rothen, despre dubla PSG - Real Madrid, din optimile Champions League

Pe PSG o așteaptă o dublă cu Real Madrid, în optimile UCL, iar Rothen nu crede că formația sa are mari șanse să treacă mai departe. Totul va depinde de forma lui Mbappe, singurul jucător capabil să destabilizeze apărările adverse.
"Real Madrid este favorită, cred. PSG transmite multe îndoieli, în ciuda investițiilor făcute. Colectivul nu e unit și echipa nu joacă foarte mult ca o echipă. Sunt multe jocuri în care dezamăgesc foarte mult, inclusiv în Ligue 1, dar câștigă pentru că au individualități grozave. Mbappe este incredibil și transformă această echipă", a mai spus fostul mijlocaș.
Pentru PSG, o eliminare în optimile Ligii Campionilor ar fi un adevărat dezastru, însă nimeni nu ar fi extrem de surprins să asistăm la un astfel de scenariu. Asta pentru că revenirea lui Ancelotti pe Bernabeu a dus la o emulație fantastică în rândul jucătorilor, crede Rothen. Real nu are doar pedigree de mare echipă, ci și un mijloc fantastic, gata să îl pună valoare pe golgheterul Benzema.
"Ancelotti a recuperat o echipă care părea îmbătrânită. Mijlocul este incredibil, plus Benzema. Suntem mândri, ca francezi, să-l vedem pe Karim, pentru că este unul dintre cei mai buni din lume. Real nu e lider întâmplător în Spania. Cred că PSG-ului îi e frică de această dublă. Dacă vor pierde, e o catastrofă pentru PSG și restul sezonului va fi greu. Imaginea ar fi grav deteriorată, după atât de multe investiții", a mai spus fostul mijlocaș din Hexagon.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo