Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Donnarumma s-a înțeles cu PSG! Anunțul făcut imediat după finalul meciului de debut de la Euro 2020

Bianca Dumitru

Publicat 12/06/2021 la 11:24 GMT+3

Turcia și Italia au inaugurat spectacolul de la Euro 2020, la Roma. Primul meci de la turneul final s-a încheiat cu victoria fără probleme a italienilor, scor 0-3, imediat după fluierul final fiind anunțat transferul lui Donnarumma.

Donnarumma, după golul lui Immobile din meciul Turcia - Italia de la Euro 2020

Credit imagine: Getty Images

Italia a debutat cum nu se poate mai bine la Euro 2020, împunându-se cu scorul de 3-0 în fața Turciei. Meciul a fost unul extrem de ușor pentru portarul 'Squadrei Azzurra', Gianluigi Donnarumma, care nu a fost pus deloc în dificultate de jucătorii turci.
În urma debutului la Campionatul European, goalkeeper-ul a intrat în istoria fotbalului, fiind cel mai tânăr portar italian la un turneu final, atât al Euro, cât și al Cupei Mondiale. Donnarumma, în vârstă de 22 de ani și 106 zile, i-a depășit pe Giorgo Ghezzi (23 de ani şi 342 de zile) şi pe Gianluigi Buffon (24 de ani şi 126 de zile).
Imediat după finalul meciului de pe Stadio Olimpico, Fabrizio Romano a anunțat că portarul italienilor va juca din următorul sezon la PSG. Conform cunoscutului jurnalist, cele două părți au ajuns la un acord, în prezent avocații punând la punct ultimele detalii contractuale.
Se pare că Donnarumma va fi jucătorul vicecampioanei Franței până în 2026, urmând a încasa un salariu de 10 milioane de euro pe sezon. Potrivit lui Romano, portarul va efectua vizita medicală chiar în cantonamentul Italiei, în următoarele zile.

Donnarumma, pe urmele lui Buffon

Tânărul portar, produs al academiei lui AC Milan, nu va fi primul italian cu renume care va apăra poarta celor de la PSG. Gianluigi Buffon a fost campion al Ligue 1 cu parizienii în sezonul 2018/19 și câștigător al Supercupei Franței.
Gianluigi Donnarumma a debutat în poarta celor de la AC Milan într-un meci de Serie A, în data de 25 octombrie 2015, la numai 16 ani și 8 luni. Poarta diavolilor a fost apărată în peste 250 de meciuri de portarul italian, el având și 26 de apariții în naționala azzurrilor, unde este văzut ca înlocuitorul perfect pentru Gianluigi Buffon.
Donnarumma, care a plecat de la Milan ca jucător liber de contract a mai avut în această vară și alte variante de lux, fiind dorit și de Juventus și Barcelona, care ar fi fost dispuse să-i satisfacă cerințele financiare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo