Articol scris de Bodgan Enache (footballscouting.ro)
După ce a încercat să investească sume uriașe în transferul unor fotbaliști de foarte buna calitate cu scopul de a obține performanțe în Europa, patronul clubul AS Monaco a optat pentru o strategie prin care echipa să recruteze tineri cu potențial. Astfel în ultimele 4 sezoane clubul monegasc a investit peste 500 de milioane de euro în transferuri, o bună parte din acești bani mergând către recrutarea unor puști foarte talentați.
Benoit Badiashile nu face parte din categoria jucătorilor pentru care AS Monaco să fi achitat o suma de bani. Acesta provine din academie clubului jucând pentru echipele de juniori atât în competițiile interne cât și în cupele europene. A debutat pentru prima echipă în derby-ul pierdut cu 4-0 împotriva Paris Saint Germain din 11 noiembrie 2018, meci în care Thierry Henry a fost obligat să îl utilizeze, datorită accidentărilor din lot.
Ligue 1
Monaco - PSG 3-2 | O repriză de coșmar pentru campioni și multe semne de întrebare
21/11/2020 LA 05:00

#EuroScout Benoit Badiashile, caracteristicile unui fotbalist de viitor

Badiashile, fundașul viitorului

Francezul în vârstă de 20 de ani evoluează pe postul de fundaș central, avându-l partener în acest sezon pe Axel Disasi un alt tânăr foarte promițător. Jucător de picior stâng, acesta reprezintă prototipul fundașului central modern, remarcându-se nu doar print evoluțiile defensive dar și prin contribuția în faza de construcție. Cu o înălțime de 1,94 m, reușește să impresioneze prin tehnica și mobilitatea sa. Apelează des la ieșiri din apărare cu mingea la picior utilizând driblingul ori recurge la verticalizari prin care-și demonstrează abilitățile de “fundaș playmaker”. Cu siguranță este un fundaș central dedicat echipelor ce preferă posesia, dirijând cu lejeritate atacurile echipei. Din punct de vedere defensiv exceleaza în duelurile aeriene și cele la sol bazate pe forță fizică.
Puteți citi și:
În sezonul actual Badiashile a evoluat în 31 de meciuri având e medie de 83 de minute jucate pe meci. A marcat 2 goluri, a oferit o pasa decisivă și a primit doar 3 cartonașe galbene. La doar 20 de ani se află la al 3-lea sezon în care evoluează pentru AS Monaco, având un total de 80 de meciuri jucate. A fost titular și în 2 din cele 3 meciuri disputate de naționala Franței U21 în faza grupelor de la Euro U21.

#EuroScout Benoit Badiashile, eleganță și forță

Încă din vara anului 2020 s-a discutat despre interesul unor cluburi precum Real Madrid ori Manchester United, fapt ce ne duce cu gândul la un transfer iminent după Euro U21, turneu la care este foarte posibil să fie titular.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Bundesliga
Hansi Flick, antrenor principal la Bayern până în 2023. Clubul a făcut anunțul oficial
03/04/2020 LA 15:50
Bundesliga
Decizia surprinzătoare luată de Bayern după demiterea lui Kovac. Cine va fi antrenor până în 2020
16/11/2019 LA 11:41