Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi, primele declarații după transferul oficial la PSG! Aici tot ce a spus la conferința de presă

Bianca Dumitru

Actualizat 11/08/2021 la 13:22 GMT+3

Lionel Messi este noul jucător al celor de la PSG. Argentinianul a ajuns marți la Paris, unde a efectuat vizita medicală, iar apoi a semnat contractul. Astăzi, Messi va susține o primă conferință de presă în Franța, de la ora 12:00.

Leo Messi insieme a Nasser Al Khelaifi nella conferenza stampa, PSG, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

UPDATE 13:14 / Messi a mers să discute și cu jurnaliștii de la PSG TV.
"Sunt foarte emoționat, sunt câteva zile speciale. Le sunt recunoscător oamenilor pentru toată dragostea pe care mi-au arătat-o de când am ajuns aici. Cred că echipa a crescut mult în ultimul an, încearcă să fie cea mai bună din lume, are un lot foarte bun și cred că PSG este continuu în creștere și că oamenii au de ce să fie cu ochii pe echipă.
Am mulți prieteni aici în echipă și a fost important să știu că ei vor fi aici, ne vor ajuta să ne acomodăm la Paris.
Le sunt foarte recunoscător fanilor. Știu că stau pe străzi de 2-3 zile și e impresionant. Nu am mai trăit niciodată așa ceva și e spectaculos. Abia aștept să începem treaba și să trăim multe alte momente de acest gen împreună."
UPDATE 13:04 / Messi a ieșit să-i salute pe fanii adunați în jurul stadionului, care i-au cântat numele neîncetat.
UPDATE 12:48 / Conferința de presă s-a încheiat cu un moment inedit. Jurnaliștii prezenți au început să-i scandeze numele lui Messi, întocmai suporterilor care l-au așteptat în tot Parisul încă de duminică.
UPDATE 12:45 / Fanii adunați în jurul stadionului Parc des Princes au putut urmări în direct conferința de presă.
UPDATE 12:42 / "Când am vorbit cu cei de la Paris, primul lucru pe care i l-am spus e că îmi doresc ca familia mea să se acomodeze rapid la Paris. E o experiență nouă și pentru mine, dar fotbalul e la fel peste tot. Am prieteni în vestiar, care mă vor ajuta să mă obișnuiesc. Vreau să încep această aventură, să ajung în vestiar alături de ei, să petrecem timp împreună."
UPDATE 12:37 / "Cred că PSG a contribuit mult în ultimii ani la creșterea nivelului campionatului. Toate echipele vor să bată Parisul. Când am început negocierile, am vorbit prima dată cu Pochettino pentru că îl cunosc de multă vreme. Am discutat și a fost totul foarte bine încă de la început. Staff-ul tehnic și lotul de aici de la PSG m-au determinat să aleg acest club."
UPDATE 12:33 / "Nu mai sunt un copil, au trecut foarte mulți ani de la debutul meu, dar am rămas același, cu aceleași trăiri. Iubesc fotbalul, îmi place să joc, să câștig și voi da totul pentru a-mi atinge obiectivele."
UPDATE 12:30 / "Înainte să plec, le-am spus fanilor Barcelonei că o să le fiu recunoscător pentru iubirea lor, pentru lucrurile pe care le-am trăit acolo. Știau că o să merg la o echipă competitivă, cu care să mă bat pentru trofee. Nu am niciun dubiu că PSG are același obiectiv, de a crește, de a câștiga. Dacă ne vom înfrunta, pe de o parte va fi frumos să mă întorc la Barcelona, iar pe de altă parte va fi ciudat să joc la mine acasă într-un alt tricou. Vom vedea cum va fi."
UPDATE 12:28 / "Am prieteni în vestiar, când vezi ce jucători sunt în lot te poți gândi că îți vei împlini obiectivele. Sper ca împreună să fim mai puternici decât niciodată și să câștigăm toate meciurile. A contat și vestiarul când am luat decizia de a veni aici. Neymar, Di Maria, Paredes sunt jucători pe care îi cunosc foarte bine."
UPDATE 12:25 / "În fotbal cele mai mici detalii te pot lăsa acasă. În Champions League e dificil, e o competiție în care se află cei mai buni. Trebuie să fii foarte bun, iar din ce am văzut Parisul are o echipă puternică. E nevoie, însă, și de un pic de șansă. E o competiție specială și de aceea e atât de frumoasă și toată lumea vrea să câștige. Am venit să ajut, să dau totul. Am venit cu mai mult chef de fotbal ca niciodată. Am spus mereu că visul meu este acela de a câștiga încă o dată trofeul Champions League."
UPDATE 12:22 / "Tot ce s-a întâmplat în ultima săptămână a fost dificil, emoționant, am încercat să las în spate ceea ce s-a întâmplat și să mă concentrez pe această nouă etapă a vieții mele. Am trecut prin multe sentimente în ultima săptămână și am încercat să asimilez totul puțin câte puțin. Le sunt recunoscător tuturor oamenilor care au ieșit pe străzi să mă susțină. Le mulțumesc, a trecut mult timp de când ne-am văzut. Sper să fie un an extraordinar pentru noi toți și să avem multe motive de bucurie."
UPDATE 12:19 / "E o echipă foarte bună, sunt nerăbdător să încep să mă antrenez alături de colegii mei. Va fi incredibil să trăiesc asta în fiecare zi. Vin după o vacanță, trebuie să încep să mă antrenez și apoi o să văd când pot să intru pe teren, când va decide staff-ul tehnic că e momentul să intru pe teren. Am foarte multă poftă de fotbal."
UPDATE 12:17 / "Sunt foarte fericit. Cu toții știți cum am plecat de la Barcelona. A fost un moment dur, au fost mulți ani, dar sunt fericit că am ajuns aici. Abia aștept să încep treaba, mă bucur de primele momente aici la Paris, dar vreau să încep să mă antrenez pentru că abia aștept să mă întâlnesc cu colegii mei, cu staff-ul tehnic, și să încep să lucrez aici. E un club ambițios, sunt convins că vom lupta pentru toate trofeele. Ăsta e obiectivul meu, să luptăm pentru trofee, să câștigăm tot. Sunt sigur că ne vom bucura de timpul petrecut împreună și că o să câștigăm tot. Mulțumesc celor care au făcut posibilă sosirea mea aici", a declarat Lionel Messi.
UPDATE 12:15 / "Sunt foarte fericit, foarte mândru să-l prezint pe Lionel Messi ca jucător al lui PSG. E un moment fantastic pentru noi. Toată lumea știe că Leo este singurul jucător care a câștigat de 6 ori Balonul de Aur. A făcut din fotbal ceva magic. Va fi foarte special pentru suporterii noștri și pentru fanii din toată lumea. E o zi excepțională. Îmi amintesc de prima zi în care am venit aici, toată lumea se întreba ce o să facem... Aveam un plan măreț și sunt foarte mândru de locul în care am ajuns acum. Nu e niciun secret că această înțelegere cu cel mai bun jucător al planetei a fost mereu un vis de-al meu. Le mulțumesc familiei lui Leo, tatălui lui, echipei mele care au făcut cu toții o treabă excepțională. Le sunt recunoscător celor care au crezut în proiectul nostru de la început. E un moment incredibil pentru istoria clubului nostru. De-acum înainte vom continua să muncim foarte mult. Am pe cineva lângă mine care a câștigat multe trofee și sunt convins că va câștiga multe trofee și aici. Avem o echipă foarte bună, un antrenor care pentru mine este cel mai bun. Vreau să-i urez bun venit lui Leo și familiei lui. Sper să vă simțiți bine aici, la Paris, cu toții", a spus Nasser Al-Khelaifi în startul conferinței.
UPDATE 12:10 / Lionel Messi și președintele celor de la PSG, Nasser Al-Khelaifi, au ajuns la conferința de presă.
UPDATE 11:50 / Sute de oameni s-au adunat în jurul stadionului Parc de Princes pentru a-l vedea pe Messi și a-i fi alături la prima conferință de presă de la Paris.
UPDATE11:00 / Conferința de presă în care Messi este prezentat oficial poate fi urmărită în direct pe rețelele de socializare ale PSG:

Articol inițial
Joi, 5 august, când toată lumea aștepta ca Barcelona să anunțe semnarea unui nou contract cu Messi, clubul a emis un comunicat de presă prin intermediul căruia a făcut publică informația că starul argentinian nu va mai rămâne pe Camp Nou. Principala problemă cu care s-au confruntat catalanii în încercarea de a-i oferi o nouă înțelegere lui Messi a fost legată de reglementările impuse de cei din La Liga cu privire la plafonul salarial.
Duminică, 8 august, Lionel Messi și-a luat rămas bun de la colegii și fanii săi din Spania, susținând o conferință de presă în care și-a exprimat regretul față de modul în care a fost nevoit să plece de la clubul pentru care a jucat în ultimii 21 de ani. Fotbalistul a punctat pe tot parcursul evenimentului care a avut loc pe Camp Nou că nu și-a dorit să se despartă de Barcelona în această vară și a lăsat să se înțeleagă că nu crede că oficialii echipei au făcut tot posibilul pentru a-l păstra în lot.
Brentford - Arsenal va fi vineri, de la ora 22 pe Eurosport 1

Messi a ajuns la Paris

Marți, 10 august, după ce agentul și avocații săi au analizat contractul propus de PSG, argentinianul a plecat din Spania cu toată familia spre Franța, aterizând la Paris în jurul orei 16:30. Messi, care a fost așteptat de mii de fani atât la aeroport, cât și la spitalul unde a efectuat vizita medicală și la stadionul Parc des Princes, a semnat în cursul serii un contract valabil două sezoane, cu posibilitate de prelungire pentru încă un an.
Ulterior, pe rețelele de socializare au apărut primele imagini cu noul 'diamant' al celor de la PSG pe Parc des Princes, în tricoul în care va evolua în următoarea perioadă. Pe site-ul oficial al clubului a fost publicată și prima declarație a argentinianului după semnarea înțelegerii:
"Aștept cu nerăbdare să încep un nou capitol din cariera mea la Paris. Clubul și viziunea lui se potrivesc perfect ambițiilor mele. Sunt hotărât să construiesc ceva grozav pentru club și pentru fani. Abia aștept să intru pe terenul de pe Parc des Princes", a fost primul mesaj al lui Messi din postura de jucător al vicecampioanei Franței.
Astăzi, 11 august, pe Parc des Princes va avea loc o conferință de presă în care Lionel Messi va fi prezentat oficial, fotbalistul urmând apoi să facă primele declarații și să răspundă la întrebările presei cu privire la obiectivele și planurile sale de viitor. Conferința este programată de la ora 12:00 și va fi transmisă în format LIVE TEXT pe site-ul Eurosport.
Toate detaliile importante ale transferului acestei veri și cele mai tari imagini cu Messi în Franța sunt aici.
Program Premier League, etapa 1, 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo