Lionel Messi s-a despărțit vara trecută de Barcelona, semnând cu PSG. Argentinianul s-a mutat la Paris cu toată familia, dar nu a reușit să se acomodeze în Franța.
Jurnaliștii din Spania au analizat la începutul lunii februarie motivele pentru care fostul decar al Barcelonei nu a reușit până acum să dea același randament în tricoul celor de la PSG, cum făcea pe Camp Nou.
Potrivit celor de la El Confidencial, Messi nu-și găsește locul în Franța și este fericit doar când merge în Spania sau Argentina, simțindu-le lipsa prietenilor și nefiind fericit cu vremea din Paris și cu limba franceză.
Ligue 1
"Mbappe va face istorie!" Ronaldinho, convins că starul lui PSG este cel mai bun jucător din Franța
IERI LA 15:31
"Singurele momente de fericire pe care Messi le trăiește sunt atunci când se întoarce în țara lui natală sau când merge în vizită la Barcelona. La PSG nu este capabil să formeze o legătură cu noii coechipieri. A trecut destul timp și ar fi trebuit să vedem un fotbalist care este dornic și plin de viață.
Clubul i-a pus la dispoziție tot felul de servicii pentru a-i facilita acomodarea. Un șofer îl duce la antrenamente, altul îi transportă familia, iar un profesor privat de franceză le predă limba lui, soției și copiilor.
Prima dată, familia a locuit într-un hotel de lux și apoi s-a mutat într-o zonă metropolitană, pentru a sta într-o casă de 300 de metri pătrați și a fi aproape de conaționalii Angel Di Maria și Leandro Paredes.
Noua casă a lui Messi nu are nici terenul de fotbal, nici piscina și nici grădina vilei din Bellamar, unde trăia în trecut. Limba, vremea și prietenii sunt lucrurile cărora Leo Messi le duce lipsa", se arată pe site-ul El Confidencial.
Citește și:

MESSI SE POATE ÎNTOARCE DIN VARĂ LA BARCELONA

Messi nu s-a acomodat la PSG, iar venirea lui Xavi la formaţia catalană ar putea fi un argument solid pentru ca sud-americanul să îşi dorească revenirea. Cel puțin asta consideră Lobo Carrasco.
În contextul în care Laporta a tot încercat să găsească soluții în atac în ultima perioadă, o "descălecare" a lui Messi ar rezolva toate problemele, în opinia fostului mare mijlocaș ofensiv al Barcelonei și al naționalei Spaniei.
"Cred că Messi ar putea să își forțeze plecarea de la PSG în iunie. Cheia va fi Champions League, cred că dacă nu o va câștiga, va putea să pună problema așa", a spus Lobo Carrasco pentru El Chiringuito.
Messi a admis deja că vrea să se întoarcă în Catalunya, dar nu și-a pus problema că va reveni pentru a-și ajuta formația de suflet din teren.
"Dacă m-aș întoarce la Barcelona? Da! Întotdeauna am spus că mi-ar plăcea să pot ajuta clubul așa cum pot. Mi-ar plăcea să fiu secretar tehnic la un moment dat. Nu știu dacă va fi la Barcelona sau nu. Sau dacă va fi o altă poziție. Dacă există o posibilitate, aș dori să contribui din nou din punct de vedere administrativ la clubul pe care îl iubesc. Vreau ca acest club să fie în continuare printre cele mai bune din lume", a spus Messi anul trecut pentru Sport.es.
Liga
Lionel Messi, sătul de "săgețile" lui Joan Laporta! Ce măsură a luat fotbalistul celor de la PSG
27/05/2022 LA 11:01
Liga
Suarez, surprins de despărțirea de Atletico! Ce a spus despre ideea de a juca din nou lângă Messi
26/05/2022 LA 18:33