Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bordeaux a fost retrogradată în liga a treia a Franței din cauza problemelor financiare

Bianca Dumitru

Publicat 15/06/2022 la 10:37 GMT+3

FC Girondins de Bordeaux a retrogradat la finalul sezonului recent încheiat. Echipa a terminat pe ultimul loc în clasamentul din Ligue 1 și ar fi trebuit să joace în Ligue 2, dar a fost retrogradată în al treilea eșalon din cauza situației financiare a clubului.

Girondins Bordeaux steigt in die dritte Liga ab

Credit imagine: SID

Bordeaux a avut un sezon 2021/22 dezastruos, nereușind în Ligue 1 decât 6 victorii și 13 remize, celelalte 19 meciuri încheindu-se ca înfrângeri.
Ca urmare a acestor rezultate, echipa a încheiat sezonul pe ultimul loc al clasamentului, cu 31 de puncte și a retrogradat în Ligue 2, alături de Metz, care a avut un parcurs identic în stagiunea recent încheiată.
Acum, echipa de pe Matmut Atlantique a primit o nouă lovitură. Organul de supraveghere din punct de vedere financiar a fotbalului francez a luat decizia de a o retrograda pe Bordeaux în liga a treia din cauza problemelor financiare cu care se confruntă clubul.
Această hotărâre a fost contestată imediat de către oficialii lui Bordeaux, dar, cel mai probabil, ei vor juca sezonul viitor în Campionatul Național, așa cum este denumită liga a treia în Franța.
Citește și:
Clubul a mai fost în pericol de a fi retrogradat din cauza situației financiare și sezonul trecut, când fuseseră trimiși să joace în Ligue 2, însă atunci au câștigat recursul și au rămas în primul eșalon.
Ulterior, în vara anului 2021, omul de afaceri Gerard Lopez a preluat clubul, însă nu a reușit să rezolve toate problemele financiare și să evite retrogradarea din aceste motive.
Bordeaux este unul dintre cele mai de succes cluburi de fotbal din Franța, având în palmares 6 titluri de campioană, 4 Cupe ale Franței, 3 Cupe ale Ligii și 3 Supercupe, numite Trophee des champions.
Această retrogradare în liga a treia reprezintă un pas uriaș înapoi pentru echipa fondată în 1881, care a jucat în ultimele peste 30 de sezoane doar în Ligue 1, ultima dată fiind retrogradată în Ligue 2 în stagiunea 1990/91, din cauza situației financiare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo