Bordeaux a avut un sezon 2021/22 dezastruos, nereușind în Ligue 1 decât 6 victorii și 13 remize, celelalte 19 meciuri încheindu-se ca înfrângeri.
Ca urmare a acestor rezultate, echipa a încheiat sezonul pe ultimul loc al clasamentului, cu 31 de puncte și a retrogradat în Ligue 2, alături de Metz, care a avut un parcurs identic în stagiunea recent încheiată.
Acum, echipa de pe Matmut Atlantique a primit o nouă lovitură. Organul de supraveghere din punct de vedere financiar a fotbalului francez a luat decizia de a o retrograda pe Bordeaux în liga a treia din cauza problemelor financiare cu care se confruntă clubul.
Fotbal
Zinedine Zidane sărbătorește 50 de ani. Viața sa fabuloasă, rezumată în 50 de date semnificative
23/06/2022 LA 10:56
Această hotărâre a fost contestată imediat de către oficialii lui Bordeaux, dar, cel mai probabil, ei vor juca sezonul viitor în Campionatul Național, așa cum este denumită liga a treia în Franța.
Citește și:
Clubul a mai fost în pericol de a fi retrogradat din cauza situației financiare și sezonul trecut, când fuseseră trimiși să joace în Ligue 2, însă atunci au câștigat recursul și au rămas în primul eșalon.
Ulterior, în vara anului 2021, omul de afaceri Gerard Lopez a preluat clubul, însă nu a reușit să rezolve toate problemele financiare și să evite retrogradarea din aceste motive.
Bordeaux este unul dintre cele mai de succes cluburi de fotbal din Franța, având în palmares 6 titluri de campioană, 4 Cupe ale Franței, 3 Cupe ale Ligii și 3 Supercupe, numite Trophee des champions.
Această retrogradare în liga a treia reprezintă un pas uriaș înapoi pentru echipa fondată în 1881, care a jucat în ultimele peste 30 de sezoane doar în Ligue 1, ultima dată fiind retrogradată în Ligue 2 în stagiunea 1990/91, din cauza situației financiare.
Fotbal
Cândva adevărate forțe, azi cu șanse mari să retrogradeze! Situația din Top 5 campionate din Europa
14/05/2022 LA 13:04
Ligue 1
Două staruri vor să plece de la PSG după ce suporterii i-au insultat la meciul cu Bordeaux
15/03/2022 LA 05:56