Derby-ul dintre Olympique Lyon și Olympique Marseille, ultimul meci al etapei a 14-a din Ligue 1, a fost întrerupt după doar aproximativ 5 minute de joc, după ce Dimitri Payet a fost lovit cu o sticlă de apă în cap, în momentul în care era pe punctul de a da executa un corner.
Arbitrul Ruddy Buquet a trimis cele două echipe înapoi la vestiar în urma acestui incident. După o oră și jumătate, pe stadion s-a anunțat că meciul se va relua, dar că la primul incident jocul va fi întrerupt definitiv. Jucătorii gazdelor s-au întors la încălzire, dar fotbaliștii de la Marseille nu au mai revenit de la vestiare, astfel că meciul nu s-a mai disputat.
Fotbal
Cele mai bune echipe din top 5 campionate europene după primele etape ale sezonului 2021/22
25/12/2021 LA 12:22
Această situație a stârnit o reacție a ministrului delegat responsabil cu sportul în Franța, Roxana Mărăcineanu. Aceasta a postat pe contul personal de Twitter un mesaj, cerând sancțiuni pentru astfel de incidente.
"Ce s-a întâmplat în Lyon este inacceptabil. Mă gândesc mai întâi la jucătorul agresat. Dimitri Payet are tot sprijinul meu. Avem nevoie de sancțiuni și de o conștientizare generală, imediată și radicală a tuturor celor implicați în fotbal. Nu poți lăsa jucătorii să fie atacați așa. Astfel de acte trebuie să rezulte cel puțin în oprirea automată a meciurilor", a scris ministrul.

INCIDENTE PE BANDĂ RULANTĂ ÎN LIGUE 1

Acest episod vine pe măsură ce mai multe întâlniri au fost marcate de incidente de la începutul sezonului. În special partida din 22 august dintre Nice și Marseille. Întâlnirea respectivă a fost întreruptă de către centralul Benoit Bastien, după ce fanii lui Nice au aruncat cu obiecte către Dimitri Payet, atacantul francez ripostând și aruncând și el la rândul său cu o sticlă de apă spre suporterii adverși. După acest gest, a urmat o încăierare între suporterii lui Nice și fotbaliștii lui Marseille, încăierare care s-a soldat cu accidentările lui Luan Peres, Dimitri Payet, Matteo Guendouzi și cu rejucarea partidei în data de 27 octombrie, pe teren neutru.
Au urmat apoi incidente și la derby-ul nordului dintre Lens și Lille, partidă în cadrul căreia fanii ambelor echipe au escaladat gardul separator pentru a putea porni o nouă încăierare, încăierare care a dus la întreruperea partidei pentru aproape o oră. Incidentele au continuat și în alte partide, cum ar fi Marseille -Angers, atunci când fanii ambelor echipe au invadat terenul, Bordeaux - Montpellier, când violențele dintre suporterii celor două echipe s-au soldat cu un număr mare de spitalizări, sau Metz - PSG, confruntare umbrită și ea de atitudinea neprimitoare a fanilor lui Metz, care au aruncat cu obiecte spre suporterii parizieni încă de la începutul acelei partide.
De asemenea, incidente au avut loc și în Saint-Etienne - Angers, care a debutat cu aruncarea de către fani a fumigenelor și petardelor pe gazon, dar și în partida dintre Marseille și PSG, care a dus la arestarea a 21 de ultrași, în urma violențelor care au avut loc în afara stadionului.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Coupe de France
Incredibil! Un alt meci suspendat în Franța: Paris FC-Lyon
18/12/2021 LA 07:54
Ligue 1
Nota de plată, după ce Payet a fost lovit în cap. Decizia Ligii Franceze pentru Lyon - Marseille
09/12/2021 LA 07:53