Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG i-a găsit înlocuitorul perfect lui Mbappe! Karim Adeyemi este dorit de mai multe puteri ale Europei

Bianca Dumitru

Publicat 13/11/2021 la 19:27 GMT+2

Oficialii lui PSG încearcă să-l convingă pe Kylian Mbappe să rămână la echipă, dar, în același timp, francezii caută și un înlocuitor pentru starul care ar putea ajunge în 2022 la Real Madrid. Nasser Al-Khelaifi ar fi pus ochii, potrivit presei din Spania, pe Karim Adeyemi.

Kylian Mbappe of PSG during the Ligue 1 Uber Eats match between Girondins de Bordeaux and Paris Saint-Germain.

Credit imagine: Getty Images

PSG încearcă în această perioadă pe de o parte să-l convingă pe Kylian Mbappe să-și prelungească înțelegerea, iar pe de altă parte să-i găsească un înlocuitor, în cazul cel mai probabil în care francezul va semna în 2022 cu un alt club.
În aceste condiții, jurnaliștii din Spania anunță că unul dintre jucătorii care le-au atras atenția celor de la PSG este Karim Adeyemi, tânărul fotbalist cu origini românești, care a impresionat în acest sezon în tricoul lui RB Salzburg. Misiunea francezilor de a-l transfera va fi foarte dificilă, atacantul fiind dorit de mai multe puteri ale Europei.
La doar 19 ani, Adeyemi a reușit 15 goluri în 22 de partide pentru austrieci, având prestații bune inclusiv în Champions League. În urma evoluțiilor sale, fotbalistul este acum, printre altele, în atenția celor de la Real Madrid, Bayern, Borussia Dortmund, Barcelona, Liverpool și Atletico Madrid. Presa internațională a scris recent despre campioana din La Liga că este echipa la care ar prefera să ajungă fotbalistul cotat de site-ul transfermarkt.com la 20 de milioane de euro.
Potrivit jurnalistului Florian Plettenberg, agentul lui Karim Adeyemi a fost deja la Madrid, unde s-a întâlnit cu reprezentanții celor de la Real și Atletico, iar în următoarele zile va merge la Barcelona, pentru a discuta și cu Joan Laporta. Deși Xavi ar vrea să-i obțină semnătura, catalanii nu-și vor permite, cel mai probabil, să îl transfere.
Rămâne de văzut ce va alege tânărul atacant, care pare oricum tentat să ajungă fie în campionatul Spaniei, fie în Bundesliga, nicidecum în Franța.

PSG încearcă să-l întoarcă din drum pe Mbappe

În încercarea de a-l convinge să-și prelungească înțelegerea și să continue la Paris, președintele lui PSG, Al-Khelaifi, i-a făcut o promisiune neașteptată lui Mbappe. Pe lângă salariul astronomic pe care șeicii i-l vor propune lui Mbappe, există și promisiunea potrivit căreia francezul ar deveni liderul incontestabil al echipei de pe Parc des Princes. În plus, fotbalistului i s-a promis sosirea lui Zinedine Zidane la cârma echipei, antrenorul francez fiind unul dintre idolii lui Mbappe.
În plus, presa din Spania scrie că Al-Khelaifi se gândește serios să scape de Neymar, care nu a mai impresionat demult la echipă. Plecarea brazilianului ar putea declanșa un joc de domino în lotul lui Pochettino, asta pentru că Messi nu ar fi deloc încântat să rămână la PSG fără cel mai bun prieten al său. Acesta ar fi de fapt planul lui Al-Khelaifi pentru ca Mbappe să fie liderul incontestabil și să nu mai existe discuții privind numele jucătorului numărul 1 al echipei.
Sursa citată precizează de asemenea că promisiunile șeicului lui PSG ar putea să-l facă pe Mbappe să reconsidere plecarea lui din capitala Franței. Următoarele săptămâni vor fi cruciale în acest sens. Atacantul poate de la 1 ianuarie să negocieze cu Real Madrid și poate chiar să semneze contractul lui madrilenii pentru a li se alătura vara viitoare pe Bernabeu, asta dacă nu reușește PSG să-l întoarcă într-adevăr din drum.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo