PSG a avut o campanie de achiziții răsunătoare înaintea acestui sezon, pe Parc de Princes ajungând fotbaliști precum Messi, Sergio Ramos, Wijnaldum, Donnarumma, Nuno Mendes sau Hakimi. În aceste condiții, lotul parizienilor este unul extrem de numeros, Pochettino având sub comandă 35 de jucători.
Concurența acerbă pe fiecare post în parte face ca unii fotbaliști să fie scoși complet din planurile antrenorului, iar presa franceză scrie că în luna ianurie lotul va fi rarefiat considerabil. Decizia conducerii are la bază și planificarea campaniei de mercato din vară, când parizienii au câteva ținte importante, dar și eventuale pariuri pe talentele din propria academie, cărora le este imposibil să ajungă la prima echipă în condițiile actuale.
Citește și:
Ligue 1
Neymar a recunoscut că a vrut să plece de la PSG în 2021! De ce a luat această decizie
26/01/2022 LA 11:58

PSG încearcă să scape de 7 jucători în ianuarie

Conform L'equipe, cel puțin 7 fotbaliști vor pleca în iarnă de la PSG, cel mai important nume fiind Mauro Icardi. Argentinianul a bifat puține minute în acest sezon, fiindu-i practic imposibil să se impună în fața tridentului ofensiv format din Messi, Neymar și Mbappe. În plus, Angel Di Maria este folosit în linia de 3 din față atunci când unul dintre cele 3 staruri lipsește, astfel că viitorul lui Icardi este la un alt club.
Într-o situație similară se află și Abdou Diallo, care a început sezonul ca titular pe postul de fundaș stânga, dar venirea lui Nuno Mendes l-a scos din echipă. Colin Dagba este, de asemenea, o eternă rezervă, iar șansele sale să joace în fața lui Hakimi sunt aproape nule, astfel că o despărțire este cea mai bună soluție și pentru club și pentru jucător.
Eric Junior Dina-Ebimbe, Layvin Kurzawa, Rafinha, care nu a mai jucat de mai bine de două luni, respectiv Sergio Rico, al 3-lea portar, au fost puși și ei pe lista de transferuri.
În afara celor 7 fotbaliști amintiți, e posibil ca și alți jucători importanți să părăsească gruparea din capitala Franței. Cel mai vehiculat nume în ultima vreme a fost cel al lui Wijnaldum, care nu se simte deloc bine la Paris și care ar fi dorit sub formă de împrumut de Arsenal.
Șefii de pe Parc de Princes s-au împăcat deja cu gândul că îl vor pierde gratis pe Mbappe în vara viitoare, astfel că vor căuta cu siguranță să aducă un înlocuitor pe măsură. Astfel, vânzarea unor jucători și scăderea bugetului salarial în această iarnă i-ar ajuta mult pe conducătorii parizienilor privind respectarea fair-play-ului financiar.
https://i.eurosport.com/2021/12/10/3269121.jpg
Premier League
4 antrenori pe lista scurtă a lui Manchester United! Cine i-ar putea lua locul lui Ralf Rangnick
24/01/2022 LA 11:52
Ligue 1
PSG, aproape de a transfera un om de bază de la Real Madrid! De ce depinde mutarea
23/01/2022 LA 12:33