Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacția lui Pochettino după remiza obținută în prelungiri la Lorient: "De ce vorbim despre un miracol?"

Bianca Dumitru

Publicat 23/12/2021 la 08:35 GMT+2

PSG a obținut doar o remiză, scor 1-1, pe terenul celor de la Lorient, în ultimul meci din 2021. La finalul partidei, Mauricio Pochettino a vorbit despre prestația echipei sale, punctând ceea ce trebuie să se schimbe în jocul parizienilor în următoarele luni.

Mauricio Pochettino lors de la rencontre entre Lorient et le PSG en Ligue 1

Credit imagine: Getty Images

PSG a remizat miercuri seară, scor 1-1, pe terenul celor de la Lorient, echipă care ocupă penultima poziție a clasamentului din Ligue 1. Gazdele au deschis scorul în minutul 40, prin Monconduit, iar în minutul 90+1, când totul părea pierdut, Icardi a restabilit egalitatea, înscriind după o centrare a lui Hakimi.
PSG a scos astfel un punct chinuit pe terenul unei formații care nu a mai câștigat de 3 luni în Ligue 1. Din echipa lui Mauricio Pochettino au lipsit și Neymar, accidentat, dar și Mbappe, suspendat, motiv pentru care antrenorul a început meciul de la Lorient cu o linie ofensivă 100% argentiniană: Messi, Icardi și Di Maria.
Deși PSG a avut o posesie de 80%, parizienii nu au tras niciun șut pe poartă în prima repriză. Partea secundă s-a desfășurat după aceleași coordonate, cu PSG atacând în valuri, dar nereușind să găsească drumul spre gol. Frustrarea s-a acumulat în rândul parizienilor, iar Sergio Ramos, intrat la pauză, a văzut două cartonașe galbene într-un interval de numai 5 minute și a fost eliminat în minutul 86.
După meci, Mauricio Pochettino a analizat prestația jucătorilor săi și s-a arătat mulțumit de rezultat, considerând că remiza este echitabilă ținând cont de modul în care s-a desfășurat jocul.
Citește și:

"Atâta timp cât suntem în viață, putem înscrie"

Antrenorul celor de la PSG a spus că știe ce trebuie să îmbunătățească în jocul echipei sale, dar a punctat că programul aglomerat le-a dat bătăi de cap.
"De ce vorbim despre un miracol? Am marcat un gol foarte frumos. Cred că meritam să înscriem mai devreme pentru că am avut foarte multe ocazii în repriza secundă. Dar, per total, cred că merităm rezultatul de egalitate. Am început bine jocul, dar nu am jucat foarte bine după aceea. I-am lăsat să joace în tranziție și să alerge, ceea ce fac foarte bine.
În repriza a doua, am încercat să creăm, am fost mai buni, am creat ocazii. Atâta timp cât suntem în viață, putem înscrie. E același lucru să înscrii în primul minut sau în ultimul minut. Cred că a fost important că nu am pierdut astăzi. Desigur. trebuie să ne perfecționăm jocul, dar toate meciurile sunt intense și jucăm din trei în trei zile, așa că asta îngreunează lucrurile. Sper să putem continua să obținem rezultate bune și să fim și mai buni în anul următor", a declarat Mauricio Pochettino pentru Canal+.
În urma remizei din ultimul meci al anului, PSG este lider detașat în Ligue 1 la jumătatea sezonului, având 13 puncte avans față de principalele urmăritoare, Nice și Marseille. Totuși, se poate spune că parizienii au încheiat într-o notă negativă un an nu tocmai bun pentru ei, în care au pierdut titlul în fața lui Lille, iar în Champions League s-au oprit în semifinale, performanțe mult sub nivelul aștepărilor.
În primul meci din 2022, PSG va juca derby-ul cu Lyon, în deplasare, pe 9 ianuarie.
Program Premier League 26-27 decembrie 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo