Derby-ul dintre Olympique Lyon și Olympique Marseille, ultimul meci al etapei a 14-a din Ligue 1, a fost întrerupt după doar aproximativ 5 minute de joc, după ce Dimitri Payet a fost lovit cu o sticlă de apă în cap, în momentul în care era pe punctul de a da executa un corner.
Arbitrul Ruddy Buquet a trimis cele două echipe înapoi la vestiar în urma acestui incident. După o oră și jumătate, pe stadion s-a anunțat că meciul se va relua, dar că la primul incident jocul va fi întrerupt definitiv. Jucătorii gazdelor s-au întors la încălzire, dar fotbaliștii de la Marseille nu au mai revenit de la vestiare, astfel că meciul nu s-a mai disputat.
Incidentul l-a afectat foarte tare pe Dimitri Payet, care a fost victima suporterilor duminică seara. Potrivit publicației L'Equipe, fotbalistul a mărturisit în declarația pe care a făcut-o la poliția din Lyon că se teme acum să mai execute lovituri de la colțul terenului, spunând că a fost șocat de cele întâmplate.
Fotbal
Cele mai bune echipe din top 5 campionate europene după primele etape ale sezonului 2021/22
25/12/2021 LA 12:22
"Am simțit imediat o durere ascuțită și am căzut la pământ. Am fost luat prin surprindere. Nu știu din ce parte a venit sticla. Nu l-am văzut pe atacator. Am rămas câteva minute pe gazon, durerea era intensă.
Când am ajuns la vestiar, am realizat ce mi se întâmplase. Eram singur, șocat, pe masa de tratament. Nu puteam să mă întorc la meci în niciun fel. Mă aflu, chiar și astăzi, în stare de șoc. Nu este prima dată când am căzut victimă unui atac de acest gen. Acum mi-e frică să mai bat cornere atunci când joc", a scris Payet în declarația depusă la poliție.

STADIONUL LUI LYON, SUSPENDAT PÂNĂ LA VERDICTUL FINAL

Comisia de disciplină din Ligue 1 a avut o întâlnire de urgență în cursul zilei de luni și a decis ca Lyon să dispute partidele de pe teren propriu cu porțile închise până pe 8 decembrie 2021, atunci când se va da verdictul final în acest caz.
Această decizie este una provizorie, urmând ca până la data respectivă, comisia de disciplină să analizeze situația și să ia măsurile necesare. Atunci se va decide ce pedeapsă va primi clubul gazdă, dar și ce se va întâmpla cu partida care trebuia să aibă loc seara trecută.
Acesta nu este un caz izolat în Ligue 1, după ce au mai avut loc episoade asemănătoare în acest sezon din prima ligă franceză. În luna septembrie, Dmitri Payet a fost în centrul unui alt episod asemănător în Nice-Marseille. Atunci, fanii gazdelor au aruncat cu sticle în jucătorul francez, iar acesta a aruncat sticla înapoi în tribună. De aici, a început un adevărat scandal, cu fanii lui Nice intrând pe teren. Nice a fost penalizată atunci cu un punct, iar partida s-a rejucat la finalul lunii octombrie, fără spectatori, terminându-se 1-1.
La câteva zile de la acest incident, în Lens-Lille, fanii celor două echipe au cauzat alte probleme. La pauza meciului, fanii lui Lens au reușit să pătrundă pe teren și s-au îndreptat către peluza fanilor oaspeți. După ce forțele de ordine au reușit să calmeze spiritele, partida s-a reluat cu o întârziere de aproximativ 30 de minute. După aceste incidente, Ligue 1 a decis să pedepsească ambele tabere: Lens a avut terenul suspendat pentru două partide, în timp ce fanii lui Lille au avut accesul interzis la partidele din deplasare.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Coupe de France
Incredibil! Un alt meci suspendat în Franța: Paris FC-Lyon
18/12/2021 LA 07:54
Ligue 1
Nota de plată, după ce Payet a fost lovit în cap. Decizia Ligii Franceze pentru Lyon - Marseille
09/12/2021 LA 07:53