Un nou episod în care fanii francezi s-au aflat în centrul atenției a avut loc seara trecută în Ligue 1. Partida dintre Olympique Lyon și Olympique Marseille a fost suspendată după doar 7 minute, din cauza unui suporter al celor de la Lyon, care l-a lovit pe Payet cu o sticlă de apă direct în cap.
În urma acestui eveniment, arbitrul partidei a trimis cele două echipe la vestiare, iar după o oră, s-a crezut inițial că partida se va relua. Jucătorii echipei gazde au ieșit pe teren pentru încălzire, dar aceștia nu au fost urmați de către oaspeți, care nu au dorit să continue partida.
Ligue 1
Messi, apărat de un coechipier de la PSG: "Dacă nu înscrie 50 de goluri, lumea vorbește"
26/06/2022 LA 11:35

Stadionul lui Lyon, suspendat până la verdictul final

Comisia de disciplină din Ligue 1 a avut o întâlnire de urgență în cursul zilei de luni și a decis ca Lyon să dispute partidele de pe teren propriu cu porțile închise până pe 8 decembrie 2021, atunci când se va da verdictul final în acest caz.
Această decizie este una provizorie, urmând ca până la data respectivă, comisia de disciplină să analizeze situația și să ia măsurile necesare. Atunci se va decide ce pedeapsă va primi clubul gazdă, dar și ce se va întâmpla cu partida care trebuia să aibă loc seara trecută.
Acesta nu este un caz izolat în Ligue 1, după ce au mai avut loc episoade asemănătoare în acest sezon din prima ligă franceză. În luna septembrie, Dmitri Payet a fost în centrul unui alt episod asemănător în Nice-Marseille. Atunci, fanii gazdelor au aruncat cu sticle în jucătorul francez, iar acesta a aruncat sticla înapoi în tribună. De aici, a început un adevărat scandal, cu fanii lui Nice intrând pe teren. Nice a fost penalizată atunci cu un punct, iar partida s-a rejucat la finalul lunii octombrie, fără spectatori, terminându-se 1-1.
https://i.eurosport.com/2021/08/22/3205578.jpg
La câteva zile de la acest incident, în Lens-Lille, fanii celor două echipe au cauzat alte probleme. La pauza meciului, fanii lui Lens au reușit să pătrundă pe teren și s-au îndreptat către peluza fanilor oaspeți. După ce forțele de ordine au reușit să calmeze spiritele, partida s-a reluat cu o întârziere de aproximativ 30 de minute. După aceste incidente, Ligue 1 a decis să pedepsească ambele tabere: Lens a avut terenul suspendat pentru două partide, în timp ce fanii lui Lille au avut accesul interzis la partidele din deplasare.
https://i.eurosport.com/2021/09/18/3222521.jpg
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Ligue 1
Mbappe, decisiv în demiterea lui Pochettino de la PSG? Cum a criticat francezul tactica antrenorului
26/06/2022 LA 10:53
Ligue 1
Ander Herrera știe de ce Mbappe a ales să rămână la PSG! Paralela făcută cu Ansu Fati la Barcelona
26/06/2022 LA 06:27