Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Argentina face scut în jurul lui Messi! PSG și fanii săi, făcuți praf de presa sud-americană

Nicu Savin

Publicat 04/05/2023 la 14:12 GMT+3

Presa din Argentina este revoltată de tratamentul la care Messi este supus de PSG și fanii săi. Jurnaliștii din țara sud-americană susțin că vizita starului în Arabia Saudită a fost numai un pretext pentru a-l sancționa, iar comportamentul fanilor parizieni este revoltător.

Lionel Messi, campione del mondo con l'Argentina ai Mondiali di Qatar 2022

Credit imagine: Getty Images

Lionel Messi a devenit eroul absolut al Argentinei după ce a condus naționala lui Scaloni către titlul mondial din Qatar. Argentinienii îi vor rămâne datori pe viață fotbalistului, iar situația sa delicată de la PSG a scos la iveală sprijinul necondiționat pe care îl are din țara natală.
Messi a fost exclus din lot pentru două săptămâni, după ce a lipsit de la antrenamentul de luni, fiind plecat în Arabia Saudită pentru un angajament de marketing. Presa din Argentina i-a pus la zid pe cei de la PSG, insinuând că aceștia și-au dat acordul inițial pentru călătoria jucătorului în Golf, dar au anunțat că ziua liberă este anulată când jucătorul era deja în drum spre țara arabă.

Presa din Argentina, atac dur la adresa lui PSG și a fanilor săi, pentru tratamentul la care este supus Messi

"PSG nu va fi niciodată la fel de mare ca Messi", a titrat Tyc Sport, una dintre cele mai mari publicații de sport din Argentina.
"Sancțiunea primită de Messi pentru călatoriaîn Arabia a fost premeditată. A fost o capcană săîi spună neoficial că poate pleca șiîn mijlocul zborului să-l cheme la antrenament. E ceva de genul malpraxis. PSG poate că va câstiga într-o zi Liga Campionilor. Dacă insiști atât de mult pe ceva, mai devreme sau mai târziu ți se va da. Ceea ce nu poate face niciodată este să scoată un mare fotbalist, așa cum este și va fi Lionel Andres Messi pentru tot restul vieții.Rămâneți cu mizeria voastră. Nu ați meritat niciodată ce e mai bun", au notat jurnaliștii argentinieni.
Nici fanii lui PSG nu au scăpat de furia argentinienilor. Un grup mare de suporteri au protestat miercuri la sediul clubului, cerând ca Messi și alți jucători importanți să plece. Presa din Argentina a fost extrem de virulentă și a folosit termeni duri pentru a descrie demersul fanilor, subliniind că aceștia l-au tratat necuviincios pe Messi în ultimul an, iar jucătorul nu a răspuns în niciun fel provocărilor.
"Ceea ce acei fani egoiști și violenți nu se așteptau a fost căal nostru căpitan să dea dovadă de curajul de a nu merge niciodată să le ofere vreun semn de afecțiune după ce l-au fluierat constant. Să petreci 10 luni antrenându-te și jucând pentru a fi campion și să fii jignit în așa fel de un grup de idioți nu este normal. Și Messi are curajul care lor le lipsește cel mai mult. Nu mai tolerăm nicio lipsă de respect pentru cineva care nu s-a ocupat de altceva decât să facă din respect un stil de viață, așa cum a făcut Messi.", au adăugat jurnaliștii de la Tyc Sport.

LIONEL MESSI ARE 3 VARIANTE DE A-ȘI CONTINUA CARIERA: BARCELONA, ARABIA SAUDITĂ SAU MLS

În urma sancțiunii primite din partea clubului, e clar că Messi nu va mai continua la PSG din sezonul viitor. Peste numai o lună, Messi va fi liber de contract, iar speculațiile despre destinația sa ulterioară curg în valuri în presa internațională. Marile publicații sunt de acord că Messi are o singură șansă de a mai continua în fotbalul mare, iar aceea este o revenire la FC Barcelona. Argentinianul nu ar spune nu, dar nu depinde de el. Catalanii îl vor înapoi pe cel mai bun jucător din istoria clubului, dar oficialii par a fi "legați de mâini" în acest context. Barcelona are în continuare probleme financiare și un eventual contract al lui Messi nu poate fi înregistrat la Liga Spaniolă decât dacă se va elibera o parte substanțială din bugetul salarial. Astfel, revenirea starului pe Camp Nou este o misiune dificilă, deoarece legea nu permite nici încheierea unui contract infim între Barcelona și Messi, în cazul în care campionul mondial din 2022 ar accepta un salariu formal.
Ca atare, sunt șanse mari ca Messi să-și termine cariera în afara Europei. La 35 de ani, Messi nu mai are nimic de demonstrat în fotbal și ar putea fi atras de banii din Arabia Saudită. În urmă cu câteva săptămâni au apărut zvonuri că Al Hilal îi pregătește un contract stelar argentinianului, cu un salariu anual de 400 de milioane de €. Totuși, Messi ar putea fi "speriat" de ceea ce pățește Cristiano Ronaldo în Golf. Portughezul nu s-ar fi adaptat foarte bine la cultura arabă și ar dori să revină în Europa. De altfel, agenții săi negociază deja cu mai multe cluburi de pe "Bătrânul Continent" și Newcastle este cel mai aproape de a-i obține semnătura.
O a 3-a variantă pentru Messi ar fi MLS. Inter Miami, echipa deținută de David Beckham, și-a manifestat public interesul pentru Messi și cu siguranță vor exista negocieri. Statele Unite ar fi un climat mai potrivit pentru argentinian, deoarece ar fi mai aproape de casă. În plus, Messi ar dori să joace și la Mondialul din 2026, care se va desfășura în SUA, Mexic și Canada, așa că a evolua următorii 3 ani în fotbalul nord-american ar fi ideal pentru el în această perspectivă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo