Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Știrile dimineții | Boloni, acuze dure la adresa lui PSG: "Am voie să vorbesc despre asta?"

Cristian Mihală

Actualizat 29/04/2024 la 07:51 GMT+3

Știrile dimineții | Ladislau Boloni, antrenorul lui Metz, a condamnat-o pe PSG pentru modul în care a tratat două partide de luna aceasta, împotriva rivalelor echipei românului la salvarea de la retrogradare. Luis Enrique a mizat pe rezerve contra lui Clermont și Le Havre, iar aceste două formații au plecat cu puncte nesperate de pe Parc des Princes.

Ladislau Boloni

Credit imagine: Eurosport

În fiecare dimineață, la prima oră, Eurosport.ro face o scurtă revistă a presei, pentru a vă oferi cele mai interesante și proaspete informații din sport.

1. Boloni, atac la adresa lui PSG

Învins de Lille pe teren propriu (2-1 pentru fosta campioană), tehnicianul lui Metz, Ladislau Boloni a răbufnit la final, fiind extrem de nemulțumit cum PSG tratează meciurile din Ligue 1 pe final de sezon.
După ce a remizat cu Clermont, pe teren propriu, 1-1, înainte de turul cu Barcelona, din sferturile Ligii Campionilor, Luis Enrique a băgat rezervele și în această rundă, contra lui Le Havre, scor 3-3. Lucru perfect de înțeles, în contextul în care miercuri campioana Franței va juca turul semifinalelor UCL, contra lui Dortmund.
Aceste două rezultate au dezavantajat-o pe Metz, formația lui Boloni luptându-se cu cele două adversare ale lui PSG pentru salvarea de la retrogradare. După eșecul propriei formații, pe teren propriu cu Lille, 1-2, tehnicianul român a ieșit la atac, condamnând formația din capitala Franței pentru modul în care a tratat aceste partide.
"Am dreptul să vorbesc despre asta?! Cine are dreptul să vorbească despre asta?! Poate că e mai inteligent dacă nu spun nimic, dar dacă nu spun nimic înseamnă că spun multe. E a doua oară când se întâmplă asta", a spus Boloni în conferința de presă de după eșecul cu Lille.
Formația fostului selecționer al României a coborât după această rundă pe locul 16, care duce la barajul pentru rămânerea în Ligue 1, dar există riscul și să retrogradeze direct. Le Havre, care a obținut un punct nesperat pe Parc des Princes, a trecut peste Metz în clasament, având un golaveraj superior.

2. Gol marcat pentru Alibec, dar echipa sa a retrogradat

Atacantul român Denis Alibec a marcat un gol pentru formaţia Muaither SC, care a pierdut duminică şi a retrogradat din prima ligă de fotbal a Qatarului.
Al Arabi a dispus de Muaither SC cu scorul de 4-3, după ce Alibec deschisese scorul pentru oaspeţi (13). Pentru vizitatori au mai înscris Aymane El Hassouni (48) şi Tiago Leonco (79).
Gazdele s-au impus dramatic prin golurile înscrise de Omar Al Somah (22, 85), Moataz Bostami (77) şi autogolul lui Fouad Saleh (90+5).
Alibec încheie sezonul cu 5 goluri marcate în 21 de partide, plus 4 pase de gol. El a mai înscris două goluri în Cupa Qatarului.
Muaither SC a ocupat ultimul loc (12), cu 14 puncte din 22 de etape, la patru puncte de Al Markhiya (locul 11), care va susţine un baraj pentru evitarea retrogradării. Titlul de campioană a fost câştigat de Al-Sadd.

3. Minaur Baia Mare a ratat calificarea în finala EHF European Cup

CS Minaur Baia Mare a ratat calificarea în finala competiţiei masculine de handbal EHF European Cup, după ce a fost învinsă acasă de echipa islandeză Valur Reykjavik, cu scorul de 30-24 (17-8), duminică, în manşa secundă a semifinalelor. Valur se impusese şi în prima manşă cu scorul de 36-28.
Minaur a început foarte bine meciul şi a condus cu 2-0, dar apoi a primit patru goluri la rând şi Valur avea un avans de nouă goluri la pauză, 17-8. Băimărenii au redus din ecart în repriza secundă, dar nu au putut obţine nici măcar un rezultat pozitiv.
Pentru gazde au înscris Tudor Botea 5 goluri, Robert Nagy 4, Anderson Da Silva Mollino 4, Artem Kozakevici 3, Lucas Alexandru Sabou 3, Stevan Vujovic 2, Ovidiu Ionuţ Ardelean 2, Viorel Fotache 1. Anton Terehov a avut 6 intervenţii (25%), iar Barna Buzogany a apărat un şut (7,69%).
Golurile insularilor au fost reuşite de Andri Finnsson 9, Benedikt Gunnar Oskarsson 4, Vignir Stefansson 3, Tjorvi Tyr Gislaslon 3, Agnar Jonsson 3, Aron Palsson 2, Magnus Oli Magnusson 2, Bjoergvin Pall Gustavsson (portar) 1, Isak Gustafsson 1, Allan Nordberg 1, Alexander Pettersson 1. Portarul Bjoergvin Pall Gustavsson a încheiat cu 6 intervenţii (20%).
Meciul a fost arbitrat de croaţii Ante Mikelic şi Petar Paradina, iar delegat EHF a fost maghiarul Ferenc Bonifert.
În sferturi, Valur trecuse de CSA Steaua, după 36-35 la Chiajna şi 36-30 la Reykjavik.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo